Jonáš Bartoš
23. března 2022 • 04:30

LIMBOVA ŠAJTLE: Petr Čech a já mezi paneláky. Slavie, víš, kam jedeš příště?

Autor: Jonáš Bartoš, Oliver Cuadra
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kulisy klasického sídliště, jaké znají děti v Česku už od dob socialismu. Na jednom z nich, v Plzni na Lochotíně, vyrůstal i David Limberský. V novém dílu pořadu Limbova šajtle, kde někdejší obránce Viktorie Plzeň a české reprezentace pravidelně glosuje dění v české lize, zavedl kameru iSport.cz na místa, kde hrával fotbal na betonovém plácku. Mimo jiné si zde kopal i s hráčem, který se později stal jedním z nejlepších fotbalistů české historie.



Limberský vyrůstal na plzeňském sídlišti, odkud se vyšvihl do role vynikajícího obránce Viktorie Plzeň a reprezentanta. Už tehdy ale hrál fotbal se sousedem, který se později stal mimořádným sportovcem s dlouhou a báječnou kariérou v Premier League.

Všechny díly pořadu Limbova šajtle ZDE>>>

„Tady na tom plácku jsem si před 30 lety kopal a v brance nebyl nikdo jiný, než Petr Čech, který tady bydlel,“ ukazuje Limberský směrem na nedaleký panelák, který byl od jeho domova vzdálený zhruba 100 metrů vzdušnou čarou. „Tady jsme se scházeli a já mu jich tam lupl docela dost. Byl jsem sice menší, ale o to rychlejší a techničtější. Až na to jedno okno ve třetím patře, které jsem jednou vysklil, a teta Máňa nebyla nadšená,“ vzpomíná s úsměvem Limberský.

Limberský komentuje události v české FORTUNA:LIZE. „Slavia dostala za poslední dva zápasy tři červené. Zatím se jim to moc nevymstilo, ale do třetice všeho dobrého - hádejte kluci, kam jedete příště,“ upozorňuje na ligový šlágr, který se hraje hned po reprezentační pauze v „jeho“ Plzni.

SESTŘIH: Slavia - České Budějovice 1:0. Sešívaní se dotáhli na Plzeň, rozhodl Lingr
Video se připravuje ...

Jak důležitý souboj mez nejlepšími českými celky současnosti dopadne? „Kdybych nevěřil, že Plzeň vyhraje, tak tady ani nejsem. Těšíme se na super atmosféru, fanoušky, super fotbal. Věřím, že to kluci zvládnou a v tabulce odskočí na čtyři body,“ přeje svému srdcovému klubu, kde odehrál většinu kariéry.

Viktoria o víkendu ztratila dva body v Jablonci, kde bojovala i s náročným terénem. „Nebyla to hezká podívaná. Je to škoda, Plzeň byla lepší, ale na tom terénu je to hodně těžké,“ ohlíží se za zápasem na severu Čech.

Líbil se mu trik brazilské posily Viktorie Eduarda Santose, který v Jablonci poprvé v lize nastoupil za západočeský klub. „To byla nádherná vložka, kterou jsem dlouho neviděl. Kdybych tohle udělal, asi bych si zlomil nohu. Škoda, že z toho nebylo ještě větší ohrožení brány. Ale bylo to fakt hezké,“ chválí.

Jablonec - Plzeň: Brazilec Eduardo Santos se pokusil o parádní fintu
Video se připravuje ...

„Umělec“ kola je pro Limberského sudí Miroslav Zelinka, který původně pískl penaltu po akci Srdjana Plavšiče a budějovické ruce. „Ještěže ho VAR zastavil. Když jsem viděl, co chtěl písknout, to bylo něco neuvěřitelného. Ten by byl schopný ji písknout i na půlce hřiště,“ říká Limberský.

Slavia - České Budějovice: Plavšič nastřelil Kondovu ruku mimo vápno, penalta odvolána
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Co ještě zazní v pořadu LIMBOVA ŠAJTLE

Krize Baníku

Silnější Sparta

České šance proti Švédsku

Nejlepší vzpomínka na reprezentaci

Nejlepší spoluhráč a parťák z reprezentace

Koho pozval na pivo?

LIMBOVA ŠAJTLE o derby: Frajer Hovorka. Krejčí? Jasná červená. A chudák Vrba…
Video se připravuje ...

LIMBOVA ŠAJTLE: Vrba nemá strach z derby, bojí se jedině manželky
Video se připravuje ...

LIMBOVA ŠAJTLE: Plzeň závěr po*rala. Vrbovi by měli být fanoušci vděční
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud