Jonáš Bartoš
3. dubna 2022 • 10:00

Tři příběhy z divokého Edenu: červená Viktoria i spor Mosquery s Řehákem

Vstoupit do diskuse
7
  • Video se připravuje ...

    Když se Plzeň a Slavia utkaly naposledy, byla to pořádná divočina. V Edenu padly tři červené karty, všechny pro Viktorii. Emoce vyvolal i Michael Krmenčík, který se trefil proti bývalému klubu, a Jhon Mosquera se dostal do křížku se slávistickým asistentem Pavlem Řehákem. Projděte si tři příběhy z minulého klání.

  • Třikrát červená a agresivní Viktoria

    Západočeská série bez výhry trvá v Edenu už od dubna 2014. Poslední klání loni na podzim hráči Viktorie nezvládli a snahu o vyrovnání proměnili sami ve zmar zbytečným oslabením. Třemi vyloučeními si pokazili duel, v němž mohli Slavii kousat mnohem víc.

    Už v 9. minutě projel Ševčíkovu holeň Radim Řezník. Sudí Franěk zasáhl po intervenci VAR a poprvé vytáhl červený kartonek. Oslabení hosté působili čím dál víc podrážděně, nervozita gradovala ve vypjatém závěru. Deset minut před koncem Pernica podkopl Plavšiče a taktéž mazal pod sprchy. V nastavení po druhé žluté skončil zápas i pro agresivního Mosqueru. Až poté rozvlnil síť Michael Krmenčík a přidal vítěznou pojistku na 2:0, ale to už je zase jiný příběh. Plzeň se i v oslabení držela dlouho ve hře o solidní výsledek, ale vlastní nedisciplinovaností odevzdala favoritovi body.  

    Slavia - Plzeň: Řezníkova “vražda” na Ševčíka za červenou!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Slavia - Plzeň: Pernica si počíhal na Plavšičův kotník, hosté v devíti!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Slavia - Plzeň: Třetí červená pro hosty, končí i Mosquera!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Mosquera vs. Řehák: trest za hrubé urážky

    Vyloučený plzeňský záložník Jhon Mosquera obvinil Pavla Řeháka, že ho po prohraném utkání v Edenu rasisticky urazil. Incident řešila disciplinární komise a slávistického asistenta potrestala.

    „Tenhle hlupák mi řekl opice. Doufám, že ho nepotkám samotného na ulici, protože to bych mu rozbil obličej,“ napsal kolumbijský záložník po zápase na Instagram a ukázal na Řeháka. Bouřliváka na lavičce Slavie, který si odplivne pokaždé, když kráčí kolem sparťanského stadionu na Letné, obvinění odmítl, kauzu řešila disciplinárka. Rasismus neprokázala, ale spolupracovník Jindřicha Trpišovského podle ní Mosqueru opakovaně hrubě urazil. Během zápasu i po něm v útrobách stadionu. Řehák nesměl dva zápasy na slávistickou střídačku a zaplatil pokutu 40 tisíc korun.

    Jhon Mosquera na Instagramu obvinil slávistického trenéra Pavla Řeháka z rasismu Jhon Mosquera na Instagramu obvinil slávistického trenéra Pavla Řeháka z rasismuFoto Koláž iSport.cz

  • Krmenčíkův gól i ostuda

    Poprvé v kariéře se Michael Krmenčík trefil za Slavii proti Plzni. Že šlo o trefu do sítě klubu, který ho vychoval pro velký fotbal? Útočník na to nedbal. Slavil jak utržený ze řetězu a gesty provokoval fandy v hostujícím sektoru. Na západě Čech se stal jedním z úhlavních nepřátel.

    Krmečník pečetil skóre v závěru na 2:0. Plzeň v tu chvíli dohrávala v osmi, proti oslabenému soupeři to měl snadné. Branku slavil tak divoce, že naštval své bývalé parťáky i fanoušky, kteří jej v době plzeňského angažmá měli rádi.

    Pochopení pro své chování hledal těžko. „Ať se probere a nedělá ze sebe slávistu. Lidem v Plzni vrazil kudlu do zad,“ vzkazoval mu prostřednictvím deníku Sport jeho dlouholetý parťák Milan Petržela, dnes záložník Slovácka. Krmenčík pravděpodobně v nominaci na nedělní utkání v Plzni nebude. Pokud by se ale situace změnila a dostal šanci, na hřišti by ho čekalo odvetné peklo.

    Slavia - Plzeň: Krmenčík se trefil proti svým a pojistil výhru, 2:0
    Video se připravuje ...

    Slavia - Plzeň: Emoce po zápase, Krmenčík v rozepři s Chorým
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud