3. dubna 2022 • 04:50

Sparta proti Baníku: Nejlepší střelec umlčen, vzdušná síla i Smetana 10 %

Vstoupit do diskuse
25
  • Video se připravuje ...

    Ani na osmý pokus to Slezanům na Letné nevyšlo. Poslední ligová výhra se datuje až do roku 2014. Sparta porazila Baník 2:1 a drží kontakt s rivaly Plzní a Slavií. Velký díl na tom drží kvalitní defenziva, která vymazala nejlepšího střelce FORTUNA:LIGY útočníka Ladislava Almásího. Co dalšího sobotní „klasika“ v Praze nabídla? Podívejte se také na známkování hráčů podle deníku Sport. Nejlepší známky dostali dva domácí teenageři. Více ZDE>>>

  • Vzdušná síla na vzestupu

    Sparta a góly po rohových kopech, to jde v posledním období k sobě. Z této herní činnosti Letenští udeřili už před reprezentační pauzou v Mladé Boleslavi, v sobotu večer pak stejným způsobem dvakrát srazili Baník. Nejprve udeřil Adam Hložek, po něm i Tomáš Wiesner. Dva rohy, dvě hlavy, dvě trefy. Ovšem různé provedení. Nejprve rozehrání nakrátko a blesková přípravná kombinace, podruhé klasický centr do ohně. „Vždycky rozebíráme soupeře. Jak brání, jaké má postavení. Hledáme mezery, abychom si vytvořili výhodu. Hráči dostali informace, které využili,“ ocenil trenér Pavel Vrba.

    Sparta - Baník: Hložek dorazil míč po závaru do sítě, 1:1!
    Video se připravuje ...

    Sparta - Baník: Wiesner se dostal k propadlému rohu a otočil na 2:1!
    Video se připravuje ...

  • Zdravý Höjer, dobrý Höjer

    Při jediném inkasovaném gólu nemohl mít čisté svědomí, zakončující Jaroslav Svozil byl jeho hráč. Jinak ale Casper Höjer v duelu s Baníkem obstál. Co víc, podal velice dobrý výkon. Byl to pro něj čtvrtý kompletní duel po vleklém zranění, které mu sebralo prakticky celý podzim. Herní praxe se na dánském fotbalistovi pozitivně projevuje, na vysoké úrovni zvládal obě herní činnosti. Podporu útoku i plnění defenzivních povinností. „Byl jsem překvapený, v jakém stavu přišel. Ten půlrok mu pomohl. Je vidět, že je mnohem aktivnější, víc se zapojuje do útočné fáze. Jsem rád, že tu máme tvořivého levého beka, který je dostatečně kvalitní v obranné fázi a zároveň podporuje i útok,“ ocenil Vrba.

    Sparta - Baník: Höjerův pokus si Svozil málem srazil za Laštůvku!
    Video se připravuje ...

  • Nejlepší střelec v síti

    Je aktuálně nejlepším kanonýrem ligy. Ladislav Almási proto logicky představoval i největší hrozbu pro Spartu v sobotním hitu 27. kola FORTUNA:LIGY. Na Letné se ovšem slovenský obr dostal pouze do jedné šance, kterou má lapil Milan Heča. Víc mu toho výborně hrající stopeři Martin Vitík s Dávidem Hanckem nedovolili. Hlavně první jmenovaný vyhrál nad Almásim celou řadu vzdušných soubojů. „Přiznám se, že jsme v poločase museli malinko reagovat. Když se Baník dostával do stran, Almási si odskakoval k našim nejmenším hráčům, tedy ke krajním bekům. Upozorňovali jsme hráče, aby si na to dávali pozor. Jsem rád, že jsme to splnili a moc prostoru mu nedali,“ hodnotil Vrba.

    Sparta - Baník: Almásiho skvělý volej po Kuzmanovičově centru trefil Heču
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Smetana 10 %

    Od slov o pohárech u stolu k činům na hřišti. Ale půjde to vůbec? Ani na třináctý pokus to Baníku nevyšlo. Pod Ondřejem Smetanou proti ligové vrchnosti strádá. Trenérova bilance nad top 5 týmy z minulé sezony je alarmující: 0-4-9, což činí úspěšnost 10 %. Přitom na Letné se Slezané ujali vedení, vše měli rozjeté na první ligovou výhru na Spartě od roku 2014. Jenže z euforie záhy přepli do letargie. Sparta vyrovnala a otočila duel ještě do poločasu. A do konce zápasu se nic nezměnilo. Ambiciózní celek v modrých dresech působil odevzdaně. Jako by hráči i hostující lavička víc hledali chyby u sudích, než u sebe… „Byli jsme pod tlakem a ten na nás nevytvořili jen hráči soupeře,“ postěžoval si trenér Smetana po utkání. Za celý zápas Ostrava vystřelila mezi tři tyče jen dvakrát. A to je pro tým, který by majitel Václav Brabec brzy rád viděl v evropských pohárech, zoufale málo.

    Ondřej Smetana proti špičce

    (top pětka z minulé sezony)

    Sparta-Baník 2:1

    Slovácko-Baník 0:0

    Baník-Slavia 3:3

    Baník-Plzeň 2:2

    Baník-Sparta 2:2

    Baník-Slovácko 1:2

    Slavia-Baník 4:0

    Jablonec-Baník 1:0

    Plzeň-Baník 4:0

    Sparta-Baník 3:1

    Slovácko-Baník 2:1

    Sparta-Baník 1:0 (MOL Cup)

    Slavia-Baník 2:1

    = 0 výher, 4 remízy, 9 proher

  • Plzeň vs Slavia? Hlavně dobrý fotbal

    Tento víkend mají sparťané splněno. V neděli usednou k televizním obrazovkám a budou fandit… Komu a čemu vlastně bude letenský tábor ve šlágru Plzeň-Slavia přát? „Mysílm, že umíte počítat,“ usmál se Pavel Vrba. „Raději neříkám, co bych si přál, protože se to pak většinou nesplní. Pro nás je nejlepší výsledek takový, abychom se dostali co nejblíž oběma. Přál bych si, aby se diváci bavili a byl to dobrý fotbal.“ Záložník Ladislav Krejčí mladší mluvil v podobném tónu. „Moje přání je, abychom poslední tři zápasy dokázali zvítězit, Slavia s Plzní si vzaly body a my jsme do poslední chvíle hráli o první místo. To je přání asi nás všech.“ Momentální bodové manko Letenských před nedělní dohrávkou jsou čtyři body na první Plzeň a tři na druhou Slavii.

     

    RENTGEN: Sor vs. dvě věže. V čem se liší útoky Slavie a Plzně
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
25

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud