Radek Špryňar
13. dubna 2022 • 08:15

Provodových pět ctností: herní inteligence, péče o tělo i ambice

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Vinou vážného zranění přišel o závěr uplynulé sezony, následné EURO i většinu aktuálního ročníku. Záložník Lukáš Provod se ale dal již plně dohromady a prokazuje, jak platným hráčem pro Slavii je. V třetím zápase po svém návratu na trávník se proti Pardubicím prvně zapsal mezi střelce, a to hned dvakrát. Měl tak lví podíl na výhře 4:0. Co jsou jeho přednosti? 

  • Hlava

    Když Jindřicha Trpišovského vyzvete, aby promluvil o záložníkovi s číslem sedmnáct, téměř vždy jako první vysloví tuto větu: „Je s ním radost pracovat.“ Jak to myslí? Odchovanec plzeňského fotbalu je absolutní profesionál. Oddaný řemeslu. Hlavu má nastavenou na dřinu, práci v maximální intenzitě. Nestává se, že by něco šidil. Jde příkladem ostatním. A to i životním příběhem, kdy se z kluka nepotřebného v Plzni prokousal přes České Budějovice až do Slavie a reprezentace.

    Dvougólový Provod: Jsem rád, že mi kluci penaltu nechali. Feyenoord? Budu fandit
    Video se připravuje ...

  • Péče o tělo

    Má to stejné jako Tomáš Holeš, spoluhráč ze Slavie. O pracovní nástroj, tedy o tělo, pečuje s maximálním úsilím. Po zranění se vrátil ještě vyrýsovanější, atletičtější. Správný přístup mu extrémně pomohl v rekonvalescenci po operaci přetrženého zkříženého vazu v koleni a poraněného menisku. Vždyť na klinice v Německu se učil znovu chodit. „Absolvoval jsem první stabilizace, mobilizace a základy,“ vysvětloval v říjnu. Po deseti měsících od květnového zranění byl znovu připravený vletět do akce.

    Slavia - Pardubice: Provodova jedovka zpoza vápna zamířila doprostřed
    Video se připravuje ...

  • Herní inteligence

    Buď v hlavě sofistikovaný software máte od narození a v průběhu kariéry jej rozvíjíte na základě zisku zkušeností, nebo prostě máte smůlu. Herní inteligence nejde naučit. Provod je typický příklad chytrého hráče, který umí správně vyhodnocovat situace na hřišti. Pod tlakem soupeře i v maximální rychlosti. Děje se tak i po návratu z marodky. Ze své výsady nic neztratil. „Proti Pardubicím se kromě dvou momentů výborně rozhodoval. Když je na míči, je vidět, že je trochu jinde herní inteligencí, výběrem míst i řešením situací,“ glosoval to Trpišovský.

    Slavia - Pardubice: Provod parádním obloučkem našel Lingra, jeho střela zblokována
    Video se připravuje ...

  • Ambice

    Má vize, sny. Nechce setrvat v českém rybníčku. Touží se prosadit v zahraničí. A neskrývá to. Pokud půjde vše podle plánu a pětadvacetiletý záložník si bude i nadále držet vysoký standard výkonnosti, rád by – v případě adekvátní nabídky - v zimě opustil „sešívanou“ organizaci. Už před patálií s kolenem okolo něj brousily kluby z Německa, zajímal se také Everton z Premier League.  Není hráčem, který sebou nechá šibovat agentem. Pište si, že až přijde nabídka, bude do hloubky diskutovat s agentem o plusech a minusech. I tato vlastnost ukazuje, jak chce uspět. Věci je potřeba mít promyšlené.

    Slavia - Pardubice: Provod poslal Letáčka na druhou stranu a poslal sešívané do vedení! 1:0
    Video se připravuje ...

  • Obounohost

    Borce, který umí pravou i levou se opřít do balonu, zbožňuje každý trenér. Rodák z Plzně je přesně prototyp hráče, jemuž nedělá problém pohotově a přesně zakončit oběma končetinami. Příkladem budiž nedělní zápas s Pardubicemi (4:0). Pokutový kop proměnil bez problémů levačkou, v druhém poločase po náběhu ze středu hřiště pálil do sítě pravačkou. Je silný ve změně těžiště hry. I v této důležité činnosti kreativního středního záložníka dokonale využívá své obounohosti. Dovede tím zrychlit hru, zaskočit soupeře.

    SESTŘIH: Slavia - Pardubice 4:0. Sešívaní jsou zpět v čele, zářil Provod
    Video se připravuje ...

  • Data z posledního zápasu

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud