Michal Kvasnica
20. dubna 2022 • 09:30

Vyhrát, zpevnit, testovat. Na Galáska čekají v Baníku interní miniúkoly

Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    Jakmile byl Tomáš Galásek oficiálně povýšen do role hlavního trenéra Baníku a nahradil odvolaného Ondřeje Smetanu, pravil hráčům: „Dohrajme sezonu se ctí.“ Zopakoval to i po porážce 1:2 v Plzni. Žádné prázdné fráze o nahánění čtvrtého Slovácka, zkrátka realita, byť slova o spokojenosti s výkonem na západě Čech s objektivní skutečností moc společného neměla. Na Galáska, jehož budoucnost na Bazalech je nejistá, ve zbytku ročníku čekají interní miniúkoly.

  • Konečně zvítězit

    Urvat tři body je samozřejmě fundamentálním cílem každého utkání. Pro Baník je nicméně v posledním kole základní části porazit Jablonec opravdu důležité. Ne co se týče tabulky, kde si Ostravští už nyní mohou další pátou sezonní příčku zaknihovat do archivů, ale z pohledu psychické pohody. Jít do finále soutěže a zápasů s tuzemskou špičkou s prodlouženou sérií duelů bez výhry na sedm by nebylo optimální. Do toho dlouhodobě nelichotivá bilance s elitními soupeři... Tlak se stupňuje, nohy svazují. Severočeši, kteří se prezentují kombinačním fotbalem a nikoli destruktivitou, by však Slezanům mohli sedět.

    6
    Tolik ligových zápasů čeká Baník na tři body.

    SESTŘIH: Plzeň - Baník 3:1. Viktoria zabrala, zkazila tak Galáskovu premiéru
    Video se připravuje ...

  • Sehrát stopery

    Pokud po premiérových 75 ligových minutách Ladislava Takácse v dresu Baníku nenastaly komplikace a kolenu budou stačit dva dny regenerace, měl by host ze Slavie vyběhnout ve středu večer v základní sestavě znovu. A to po boku levonohého parťáka Davida Lischky, jemuž vypršel karetní trest. Právě tahle dvojice by měla být – i vzhledem k nedávno přetrženému přednímu zkříženému vazu Jaroslava Svozila – budoucím základním stavebním kamenem ostravské sestavy. Takový je plán. Z tohoto důvodu si FCB potřebuje Takácse ve zbytku sezony v těžkých zápasech proklepnout. Dnes by měl ale vedle Lischky podle informací iSportu z preventivních důvodů nastoupit Jakub Pokorný a Takács až v sobotu na Letné.

    0
    Lischka s Takácsem spolu ještě nikdy nehráli.

    David Lischka v dresu Baníku David Lischka v dresu BaníkuFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Obouchat mladé

    Je to klišé, ale v případě mladých odchovanců Baníku a jejich vyzkoušení ve FORTUNA:LIZE to nyní stoprocentně platí: Kdy jindy? Tomáš Galásek to ví, sám to zažil coby hráč. Přestože sestavu na Viktorii kvůli početným absencím skládal velmi složitě, nebál se trenér dát šanci v Doosan Aréně triu šikovných talentů. Petru Jaroňovi (20), Matěji Šínovi (17) a Danielu Smékalovi (20). S Jabloncem by se fanouškům ve Vítkovicích měli předvést znovu. Už proto, že třeba Ladislav Almási je zraněný a Jiří Klíma vykartovaný. Kouč by je měl umně namixovat se zkušenými, podle informací iSport.cz budou Jaroň i Smékal v základní sestavě.

    1
    V Plzni si ligovou premiéru připsal útočník Smékal.

    Daniel Smékal v zápase MOL Cupu proti Vltavínu Daniel Smékal v zápase MOL Cupu proti VltavínuFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Rozklíčovat opce

    Baník má v kádru pět hráčů na hostování s opcí: Šimona Faltu, Ladislava Takácse, Ubonga Ekpaie, Dominika Janoška a Arťoma Koncevého. Všichni dorazili v zimě a ani u jednoho z nich se zatím – byť u každého z trochu jiných důvodů – nedá říci, že by byli opravdovými posilami. Je nejvyšší čas rozhodnout se, na koho opci uplatnit a s kým se zanedlouho rozloučit. Nabízí se tak například zařazení Dominika Janoška, jenž už měsíc čeká na ligový start, do základní sestavy vedle Filipa Kaloče. Ostravští o středopolaře Plzně stáli dlouhodobě, proti Jablonci by mohl pomoct v kreativitě.

    4
    Jen tolikrát nastoupil Janošek, odehrál 217 minut.

    Dominik Janošek v dresu Baníku Ostrava Dominik Janošek v dresu Baníku OstravaFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud