Martin Mls
24. května 2022 • 04:50

Perné léto v Ďolíčku. Osm hráčů bez kontraktu, šéf jednal s kapitánem

Autor: Martin Mls, vmn
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další sezona v Ďolíčku, nebo přesun do divize. Jednačtyřicetiletý veterán Josef Jindřišek pomohl zachránit Bohemians v lize a teď stojí na křižovatce. O budoucnosti populárního kapitána „klokanů“ se má rozhodnout tento týden. „Chuť pořád mám,“ vzkázal po nedělním vyhraném epilogu baráže s Opavou. Mimochodem, Bohemians budou řešit i (ne)pokračování dalších hráčů.



Když bylo po všem, dojatě se objal s trenérem Jaroslavem Veselým, vychutnal si dlouhou děkovačku a pak se trpělivě podepisoval vděčným fanouškům. „Pepo, zůstaneš?“ slyšel Josef Jindřišek v neděli odpoledne tolikrát, že už by to ani nespočítal.

Nejstarší hráč ligy rozhodnutí o svojí budoucnosti odkládal na konec dlouhé sezony, která byla pro jeho Bohemians napínavá do poslední chvíle. Chtěl mít čistou hlavu a soustředit se jen na vysilující bitvy o záchranu. Baráž s Opavou se povedla a teď přišel čas na osudový rozhovor s šéfem klubového představenstva Dariuszem Jakubowiczem.

„Hned po posledním zápase mě zastavil a ptal se, co bude. Odpověděl jsem mu, že si sedneme a pobavíme se,“ líčil Jindřišek.

Bohemians - Opava: Hosté na kolenou, po zaváhání gólmana zvyšuje na 2:0 Chramosta!
Video se připravuje ...

Během jara několikrát zopakoval, že tahle sezona může být jeho poslední ve velkém fotbale. I v jednačtyřiceti by chtěl pořád hrát, ovšem trenéři to často vidí jinak. „Pepa nechce úlevy ani volno, často mě kvůli tomu posílá někam,“ usmál se kouč Veselý. Nicméně v barážové odvetě s Opavou poslal Jindřiška na plac od začátku, pro trenéra to byla jasná volba: „Bohemku mockrát zachránil a i teď patřil k hlavním pilířům.“

Právě barážový happy end by energického defenzivního záložníka mohl přesvědčit k další ligové sezoně. V únoru navíc překonal letitý klubový rekord v počtu prvoligových startů, teď je na čísle 304. Celkově ho jen pět zápasů dělí od magické čtyřstovky, na kterou by dosáhl jako desátý hráč v historii samostatné české ligy. Pravda, čísla jsou to poslední, co skromný samorost řeší.

„Chuť na pokračování by byla, klukům zatím stačím,“ pravil v neděli. Fanouškům Bohemians ta slova znějí nadějně, ovšem nemusejí se vztahovat jen na ligu. Na Jindřiška už dlouho čekají v divizních Velkých Hamrech: hraní na žízeň by mohl kombinovat s instalatéřinou, kterou dělá ve volnu už teď, uvažuje i o trénování dětí. Vyloučit se nedá ani nástup do managementu Bohemians, byť tahle varianta je podle informací Sportu málo pravděpodobná.

Pozor, Bohemians neřeší jen Jindřiška. Smlouva dobíhá dalším čtyřem hráčům a třem končí hostování. Perné léto v Ďolíčku právě začíná.

Kdo může v Bohemians skončit? 


Jiří Bederka, obránce, konec smlouvy
Jan Vondra, obránce, konec smlouvy
Dominik Hašek, obránce, konec hostování z Chrudimi
Josef Jindřišek, záložník, konec smlouvy
Ondřej Petrák, záložník, konec smlouvy
Jakub Fulnek, záložník, konec hostování z Boleslavi
Jan Chramosta, útočník, konec hostování z Jablonce
Tomáš Necid, útočník, konec smlouvy

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud