31. května 2022 • 09:42

Hruška (36) v Plzni smlouvu nedostal. Ještě chce chytat ligu, řekl Šádek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Aleš Hruška skončil u fotbalistů mistrovské Plzně. Na konci června mu vyprší stávající smlouva a na nové se s Viktorií nedohodl. Podle klubového webu Západočechů si šestatřicetiletý hráč bude hledat nové angažmá.



Hruška přišel do Plzně v létě 2017 z Příbrami. S Viktorií získal dva tituly a zahrál si s ní základní skupinu Ligy mistrů. Celkem za Plzeň odchytal 123 soutěžních zápasů, v nichž udržel 43 nul. V uplynulé ligové sezoně, kterou Plzeňští zakončili ziskem šestého titulu v klubové historii a prvním po čtyřech letech, nastoupil jen v šesti utkáních.

„Vzpomínám si, jak rychle jsme se byli schopni domluvit na jeho příchodu v době, kdy jsme při zranění Matúše Kozáčika rychle sháněli náhradu. S Alešem byla vždy skvělá spolupráce, vypracoval se ve výraznou osobnost na hřišti i v hráčské kabině, která ho vždy uznávala a patřil k jejím zástupcům při většině jednání,“ uvedl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

„Na prodloužení smlouvy jsme se nyní nedomluvili. Aleš má navíc stále chuť chytat první ligu, a tak se naše cesty po pěti letech rozchází. Tímto bych mu chtěl poděkovat za vše, co pro klub odvedl, a zároveň mu popřát mnoho štěstí a úspěchů jak ve fotbalovém, tak i osobním životě. Jsem si jistý, že Aleše čeká ještě hodně odchytaných prvoligových utkání, kvalitu na to rozhodně má,“ prohlásil Šádek.

Hruška kromě Plzně a Příbrami působil i na Žižkově a v Mladé Boleslavi. V nejvyšší soutěži nastoupil do 308 duelů a zaznamenal 88 čistých kont.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud