Jan Podroužek
5. června 2022 • 16:13

Pozor, Benfiko! O Baha se hlásí kluby z Premier League i bundesligy

Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letní přestup Alexandera Baha by nakonec nemusel vést do Benfiky Lisabon! Zahraniční zdroje z Dánska a Anglie spekulují, že se v posledních dnech ozvali další dva zájemci, kteří jsou rovněž schopni splnit požadavky Slavie. Podle zdrojů deníku Sportu a iSport.cz by mělo jít o bundesligový Hoffenheim a Brentford z Premier League, jenž o dánského beka stál už v zimě.



Cena zhruba osm milionů eur (téměř 198 milionů korun) plus k tomu ještě další bonusy, to je bezmála čtvrt miliarda v českých korunách. Na takových podmínkách má být domluvená Slavia s lisabonskou Benfikou a Alexander Bah se má stát brzy jejím hráčem. Jenže k podpisu ještě nedošlo.

Takže pořád zůstává prostor pro spekulace. A ty se kolem Baha v posledních dnech hromadí. Dánská média dokonce svého reprezentanta označují za doslova „extrémně sledovaného a žádaného“ a píší až o deseti zájemcích s tím, že hráčův zástupce a vedení Slavie má se všemi komunikovat proto, aby padlo co nejlepší rozhodnutí.

K němu by mělo dojít v nejbližších dnech. Nemusí to ale být nutně Benfica, byť ta je asi pořád na nejlepší cestě Baha získat.

Všechny góly Slavie za minulou sezonu: Plavšičova paráda i Krmenčíkovy emoce
Video se připravuje ...

Blízko dorovnání stanovených podmínek mají být minimálně další dva kluby, jeden z Premier League a druhý z bundesligy. Podle zdrojů Sportu vedou stopy do anglického Brentfordu, což má celkem logiku, protože tento klub o Baha stál už v minulém přestupním období v zimě. Slavia ale tehdy jeho nízkou nabídku odmítla s tím, že obránce ujistila, že při lepších podmínkách mu umožní přestup v létě.

Pravého beka shání i Hoffenheim, v jehož týmu působí rovněž Čech Pavel Kadeřábek . V minulých dnech se objevovaly spekulace, že by bundesligový klub uvažoval o Eduardu Santosovi, o němž jedná s Karvinou už právě Slavia. Je ale pravděpodobnější, že by svůj zájem mohl stočit spíš na Baha.

V momentě, kdy by tyto kluby uspokojily nároky „sešívaných“, je celé rozhodnutí na samotném hráči. Podle všeho bude mít dobrý výběr.

ZMĚNY V KÁDRU SLAVIE

PŘÍCHODY

David Douděra (23), záložníK, Mladá Boleslav. 13 milionů korun
Václav Jurečka (27), útočník, Slovácko. volný hráč

V JEDNÁNÍ

Eduardo Santos (24), obránce, Karviná
Ewerton (25), záložník, Mladá Boleslav

ODCHODY

Petar Musa (24), útočník, Boavista, Benfica.103 milionů korun

V JEDNÁNÍ

Alexander Bah (24), obránce, Benfica, Brentford, Hoffenheim…
Michael Krmenčík (29),  útočník, Bruggy. konec hostování
Ondřej Kúdela (35), obránce, konec smlouvy

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
14

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud