14. června 2022 • 17:00

Bohemians převléknou dresy, mají nového partnera. Cíl: střed tabulky

Autor: čtk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians 1905 začnou ve středu letní přípravu na další sezonu kondičními testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Následovat bude soustředění v Rakousku, během kterého vršovický celek odehraje tři utkání. Na tiskové konferenci to uvedl předseda představenstva Dariusz Jakubowicz, jenž označil uplynulou sezonu za zklamání. „Klokani“ udrželi prvoligovou příslušnost až v baráži, v ročníku 2022/23 bude cílem umístění ve středu tabulky. Za ním se poženou v nových pruhovaných dresech od Pumy, která nahradila firmu Adidas.



Bohemians obsadili v nadstavbové skupině o záchranu 14. místo a museli do baráže proti Opavě, dvojzápas ale zvládli. „Po sportovní stránce jsme velmi nespokojení, sezona pro nás nedopadla dobře. Momentálně analyzujeme možné důvody a příčiny. Budeme chtít udělat vše pro to, aby se to neopakovalo,“ uvedl Jakubowicz.

„Klokany“ dovedl k záchraně trenér Jaroslav Veselý, který povýšil z pozice asistenta v březnu po konci Luďka Klusáčka. Veselý podepsal na začátku června nový, dvouletý kontrakt a bude mít za cíl obsadit s týmem minimálně desáté místo po základní části.

„Chceme hrát prostředek tabulky, to je reálně v silách Bohemky. Umístění ve spodní skupině by bylo zklamáním,“ podotkl Jakubowicz.

Záložník Josef Jindřišek odhaluje nové dresy Bohemians
Záložník Josef Jindřišek odhaluje nové dresy Bohemians

Jakubowicz také nastínil, jak pokračují jednání o plánované rekonstrukci stadionu v Ďolíčku, který vlastní pražský magistrát. „Pomalu se posouváme dál. V pondělí bude další setkání ohledně způsobu financování. A pak už by město mělo zadat architektonickou soutěž, která rozhodne o finální podobě. Vypsána bude do konce srpna,“ uvedl předseda představenstva.

Doplnil, že nová kapacita by měla být minimálně osm tisíc diváků a stadion bude po rekonstrukci splňovat parametry pro evropské soutěže.

Už 13. sezona v dresu „Klokanů“ čeká klubového rekordmana Josefa Jindřiška. Jednačtyřicetiletý defenzivní záložník odehrál za Bohemians zatím 304 utkání.

„Poslední zápas proti Opavě to rozhodnutí o prodloužení smlouvy umocnil. Přišlo šest tisíc lidí, byla dobrá atmosféra, po takovém zápase se mi končit nechtělo. Myslím, že klukům pořád stačím a týmu mám co dát,“ dodal kapitán týmu.

Dloubák: Češi udělali pokrok. Hložek vůbec neměl jezdit
Video se připravuje ...

Mundial: Přestupové bomby v útoku. Haaland se v City prosadí, co Češi v Leverkusenu?
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud