Michal Kvasnica
20. června 2022 • 15:20

Letáček už v Baníku, Pardubice jsou v nejistotě. Jednají i s West Hamem

Vstoupit do diskuse
3
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Karla Pojezného z hostování byl jen vzájemný předkrm, změn na trase Ostrava-Pardubice bude více. Z Baníku odešel na východ Čech ofenzivní univerzál Ondřej Chvěja a řeší se i další přesuny. Brankář Jiří Letáček v pondělí dorazil na Bazaly a s týmem Pavla Vrby už trénoval. Na východ Čech naopak putuje slovenský gólman Viktor Budinský, kluby u všech tří hráčů řeší roční hostování s opcí. Třetí brankář FCB Radovan Murin se přesunul za oblíbeným koučem Tomášem Hejduškem do Karviné.



Vzhledem k tomu, že v pondělí dorazil Jiří Letáček do Ostravy, kde vytvoří dvojici s Janem Laštůvkou, vypadá to, že gólmanskou otázku má Baník vyřešenou. Zkušenému internacionálovi bude o sedmnáct let mladší Letáček šlapat na paty a zároveň přinese do brankářského týmu pod vedením trenéra Víta Baránka nový impuls.

Bazaly již opustil Radovan Murin, jenž zamířil do druholigové Karviné. Budinský se zase stěhuje do Pardubic, neboť ty po konci Marka Boháče mají z gólmanů už jen Jakuba Markoviče.

Východočeši na tom nejsou personálně dobře, ani co se týče stoperů. Filip Čihák s Robinem Hranáčem se vrátili do Plzně, a přestože klub má eminentní zájem na jejich pokračování, budoucnost je nejistá. Totožná situace panuje u Karla Pojezného. Pardubice by i levonohého obránce chtěly na další hostování, ale reprezentant do 21 let nejdříve začne v Baníku.

Kouč Pavel Vrba ho chce vidět v akci. A byť má Pojezný velkou konkurenci v Davidu Lischkovi a Martinu Chlumeckému, příležitost odchovanec Jihlavy rozhodně dostane. Šanci na udržení se v užším kádru by mu zvyšoval přechod na systém se třemi stopery, což vzhledem k nedostatku křídel není nereálné. Navíc to Vrba sám zmiňoval v sobotu v souvislosti s univerzálním Michalem Frydrychem.

Mimochodem, „Tesla“ hledá posily do obrany i v zahraničí. Jednat se má například s anglickým West Hamem a hráči z tamní juniorky. Jako první se z Anglie k týmu připojil 21letý Brazilec Bernardo Rosa.

A ještě jeden pohyb na zmiňované trase Ostrava-Pardubice. Tréninkové dávky Jiřího Krejčího už polyká záložník, podhrot či útočník Ondřej Chvěja. Na jarním hostování v Karviné odehrál 408 minut v deseti zápasech, gól ani asistenci si nepřipsal. Ve FORTUNA:LIZE se dosud trefil jedinkrát.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

FK Pardubice Vše o klubu ZDE

Fousek po roce v čele FAČR: Musíme si vyhodnotit, jak dál. Hadamczikovi gratuluji
Video se připravuje ...

Repre si přístupem získala fanoušky. Kanonýři? Dělali mi problém štírci, směje se Šilhavý
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud