Michal Koštuřík
22. června 2022 • 14:15

Cicilia se vypařil, se Slováckem už netrénuje. Nevím, kde je, říká manažer

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kde je Rigino Cicilia (27)? V Uherském Hradišti ne. Zmizel, vypařil se. Od pondělí ho nikdo z týmu neviděl, na tréninky přestal docházet. Útočníkovi původem z ostrova Curacao přitom běží do konce června smlouva a na stole má nabídku na novou. „Netuším, kde je,“ pokrčil rameny Veliče Šumulikoski, sportovní manažer 1. FC Slovácko.



Je zřejmé, že Rigina Ciciliu si může kouč Martin Svědík ze své sestavy škrtnout. Nic nenasvědčuje tomu, že by se měl do Slovácka vrátit. Jedině že by si z nostalgie ještě jednou projel trasu směr Veselí nad Moravou, na niž mu policie mnohokrát naměřila zvýšenou rychlost, a klub to musel řešit. Tohle byl jeden z negativních odkazů, které urostlý Nizozemec během necelých dvou let v angažmá na Moravě zanechal.

Jak už web iSport.cz informoval, o Ciciliu stojí rivalský Zlín. Jelikož v úterý úspěšně uzavřel složitá jednání o transferu záložníka Cheicka Condeho za 12,5 milionu korun do švýcarského FC Curych a ještě tento týden má představit nového titulárního sponzora, dá se očekávat, že bude mít finanční prostředky na možnou dohodu s Ciciliou. Kvůli ekonomické nejistotě rokování v posledních dnech usnula.

Největší slovácký rival však dnes už na hodně peněz pro další období vidí. A klasickou devítku po zimní ztrátě Tomáše Poznara na trhu hledá. „Uvítal bych ho,“ reagoval kouč Jan Jelínek na zprávu o Nizozemcově možném příchodu. Spekuluje se rovněž o tom, že by mohl šestigólový útočník z minulého ročníku zamířit na lukrativní štaci na Blízký východ.

Plzeň - Slovácko: Cicilia nekompromisně srovnal z penalty, 1:1
Video se připravuje ...

Každopádně, Svědíkovi ubyl po Václavu Jurečkovi druhý klíčový hroťák. První dny přípravy přitom bývalý hráč FC Eindhoven absolvoval. „Měl určité úlevy kvůli zranění, ale trénoval,“ uvedl asistent Josef Mucha. „Od pondělí už s námi není. Tohle jsem ještě nezažil,“ nechápal, jak si mohl Cicilia dovolit porušit platný kontrakt. Nikomu z vedení ani nedal vědět, kam odjíždí.

To zcela zapadá do rámce chování, jakým se schopný forvard v klubu po celou dobu prezentoval. Když se mu chtělo makat, výborný. Pokud ne, což bylo docela často, říkal si o vyhazov. Loni na podzim už byl na spadnutí. K neprofesionálnímu přístupu patřily i jeho poklesky v životosprávě a chování mimo stadion. Třeba při rychlé jízdě, nevhodném stravování. Průšvihů bylo víc než gólů.

Přesto ho chtěl mít Svědík dál v týmu. „Dali jsme mu nabídku za stejných podmínek, jako měl doteď,“ informoval Šumulikoski. Na Ciciliovu pozici už přišel zkušený Libor Kozák z maďarského Puskáse a v sobotu proti Trenčínu by měl odehrát poločas. V horizontu dnů bude dotažen přestup záložníka Lukáše Sadílka do Sparty, se kterou už trénuje. Brankář Pavol Bajza odešel do Hradce Králové, hledá se nový klub pro dalšího gólmana Víta Nemravu.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud