Jan Vacek
25. června 2022 • 10:30

Senzační návrat, Sparta získala Kuchtu! Rosický: Tým je s ním silnější

Autor: Jan Vacek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
135
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potřebuje vylepšit palebnou sílu, to je v případě Sparty daná věc. V pátek se horečně jednalo, o den později už bylo hotovo. Dění nabralo rychlý spád a v sobotu dopoledne letenský klub oficiálně představil novou posilu. Jan Kuchta přichází do Sparty z Lokomotivu Moskva na roční hostování s opci.



Novinář Luděk Mádl ze Seznam Zpráv přišel v pátek večer s informací, že Pražané stojí o někdejšího útočníka Slavie Jana Kuchtu, zdroje redakce iSport.cz tuhle tezi potvrdily. A v sobotu bylo hotovo!

Během úspěšného působení ve Slavii si Jan Kuchta vystřílel zahraniční angažmá, v zimě přestoupil do ruského Lokomotivu Moskva za zhruba pět milionů eur (asi 130 milionů korun). Záhy ale začalo být reálné, že kontrakt do léta 2026 nedodrží.

Věci nabraly rychlý a nečekaný spád. Do hry o pětadvacetiletého útočníka vstoupila Sparta, během pátku probíhala jednání přímo na Letné. Pracovitý forvard má skvělou formu, svým herním projevem a schopností agresivního napadání by zapadl ho herního konceptu kouče Briana Priskeho.

Jednání dopadla úspěšně a v sobotu dopoledne, těsně před výkopem první přípravy Sparty proti Dukle, klub oznámil novou posilu. Kuchta přichází na roční hostování s opcí „Jakmile se naskytla možnost Honzu získat, okamžitě jsme začali jednat, protože byl v úzkém okruhu útočníků, na které jsme v posledních měsících cílili. Trenér s tímto příchodem ihned souhlasil. Posílit tým o prověřeného střelce bylo důležitým bodem v tomto přestupním období,“ uvedl na klubových stránkách sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Důležitými atributy Honzovy hry jsou rychlost, napadání rozehrávky soupeře, kvalita v zakončení. Je v ideálním věku, vybudoval si dobrou pozici v reprezentaci, náš tým se s ním stává od první chvíle silnější,“ doplnil.

Odchod z Ruska je reakcí na agresi na Ukrajině. Poté, co Kuchta zazářil během nedávného vystoupení v národním týmu v rámci Ligy národů, varianta změny klubu ještě zesílila.

„Honza má v Lokomotivu smlouvu do léta 2026. Situace v Rusku a na Ukrajině je taková, jaká je. Když jsme v lednu jednali o přestupu, nic takového se nedělo. Rusové nadále tvrdí, že se nic neděje... Ale všichni samozřejmě vnímáme aktuální stav. Pokud přijde nějaká nabídka, určitě o ní bude jednat,“ uvedl zkraje června pro iSport.cz hráčův agent Milan Martinovič.

Lokomotiv se dohodl se Spartou na ročním hostování s opcí, podle informací iSport.cz za první rok Letenští zaplatí milion eur (cca 25 milionu korun) a v případě uplatnění opce doplatí další čtyři.

Kuchta na hrotu vytvoří údernou dvojici s Tomášem Čvančarou, nový trenér Priske získává k dispozici odlišnou a variabilní dvojici kvalitních útočníků.

V zákulisí se v uplynulých týdnech mluvilo i o tom, že by se Kuchta mohl vrátit do sešívaných barev. Slavia ovšem v mezidobí získala ze Slovácka Václava Jurečku, v kádru figurují rovněž Daniel Fila, Ivan Schranz, Yira Sor či Stanislav Tecl. Sparta momentálně takový výběr nemá. Kuchta její palebnou sílu zásadně vylepší.

Hrajeme i pro Kuchtu, jiné angažmá si zaslouží. Snad mu vyjde, co si přeje, říká Černý
Video se připravuje ...

Kuchta: konec z osobních důvodů?

Podle portálu sport-express.ru skončí angažmá Jana Kuchty (25) v moskevském Lokomotivu už po půlroce. Ruský klub podle sportovního ředitele Tomase Zorna jedná s několika českými zájemci. „Hráč zůstane v České republice z rodinných důvodů. Jeho odchod nemá nic společného s restrikcemi FIFA ohledně smluv. V současné době Lokomotiv jedná s několika českými kluby o Kuchtově budoucí kariéře,“ citoval server Zornu. „Že Jan Kuchta skončí v Lokomotivu z osobních důvodů? Promiňte, ale k tomu nemůžu nic říct,“ reagoval na dotaz sport-experess.ru hráčův agent Milan Martinovič. Kuchta přestoupil do Lokomotivu ze Slavie letos v lednu. V uplynulé sezoně za něj odehrál 11 zápasů, vstřelil tři góly a přidal dvě asistence.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
135

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud