Jan Podroužek
30. června 2022 • 04:55

Slavia dál zbrojí: má Valentu, řeší Tiéhiho a shání beka. Detaily o Sorovi

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Šestou letní posilou Slavie se už jistě stane Matěj Valenta, odchovanec „sešívaných“, jehož si klub stahuje na klauzuli o zpětném odkupu z Dynama České Budějovice za asi osm milionů korun. A ještě se nekončí, další by mohl být záložník Christ Tiéhi ze Slovanu Liberec.



„Můžeme potvrdit, že přijde Matěj Valenta, mělo by to být hotové. Dozrál jeho čas návratu do Slavie. V poslední době udělal obrovský progres, možná vůbec největší v lize, dostal se do reprezentační jednadvacítky,“ vypočítává důvody přestupu Jaroslav Köstl, asistent trenéra Jindřicha Trpišovského.

Valenta působil ve Slavii od přípravky, v áčku se ale nikdy pořádně neprosadil až na dva starty v sezoně 2018/2019. Jinak dlouhodobě hostoval v druholigovém Ústí nad Labem, až ho červenobílí prodali do jihočeského Dynama. Ovšem právě s klauzulí o zpětném odkupu, kterou teď využívají.

To je celkem šest posil. A ještě to nebere konce…

Sedmou by mohl být Christ Tiéhi. Záložník z Pobřeží slonoviny s francouzským občanstvím, jenž v první lize působí teprve dvě sezony, aktuálně ve Slovanu Liberec, kam přicházel z Opavy. 24letého středopolaře už na severu Čech oplakávají.

„S Christem už nepočítám. Je to pro nás velká ztráta, přicházíme o důležitého hráče, který byl velice silný ve výstavbě hry,“ zmínil se trenér Slovanu Luboš Kozel po přípravném utkání s Vlašimí, který jeho tým vyhrál 3:1, a kde už Tiéhi chyběl.

Talentovaný útočník Oscar Vilhelmsson z IFK Göteborg se raduje z gólu
Talentovaný útočník Oscar Vilhelmsson z IFK Göteborg se raduje z gólu

„Co se týká Tiéhiho, jediné, co mohu říct, že je to typ hráče, který nás zajímá. Ale bližší info k tomu nemám,“ zůstával tajemný Köstl.

Slavia kromě toho řeší ještě posílení obrany, z níž ji znovu vypadl kvůli problémům s kolenem David Hovorka. Toho by v Edenu nejraději nahradili Isakem Hienem z Djurgardenu. Podle SportExpressen pražský klub zvýšil nabídku na 23letého stopera z asi 23 na 30 milionů korun. „Z naší strany pořád zájem je,“ potvrdil Köstl. „Stopera určitě potřebujeme.“

Na druhou stranu se komplikuje příchod talentovaného útočníka Oscara Vilhelmssona z IFK Göteborg, o něhož stojí víc klubů a hráč zvažuje svou budoucnost. „Mám podobné informace, aktivita kolem Vilhelmssona není taková, nebude to pro nás aktuální,“ dodal Köstl.

Sorovi vypadlo rameno,
Masopust bude připravený

Slavia smutní, že její stoper David Hovorka zase na několik měsíců přeruší kvůli léčbě zraněného kolena kariéru, ale jdou i dobré zprávy o zdravotním stavu kádru. Tou nejdůležitější je uzdravení Lukáše Masopusta, který už překonal zranění z reprezentačního utkání ve Walesu během březnového srazu. Kvůli problémům s tříslem chyběl do konce minulé sezony.

„Do zátěžových věcí už jde z osmdesáti, devadesáti procent co ostatní kluci. Vypadá to, že bude postupně připravený,“ těší Jaroslava Köstla, asistenta trenéra Jindřicha Trpišovského.

Byť záložník ve středu při testu proti Olympiakosu chyběl. „Ale jde o nemoc, tři dny leží v posteli a není mu dobře,“ říká kouč.

Utkání s řeckým mistrem nedohrál Yira Sor, odstoupil po necelé půlhodině po jednom ze soubojů. „Vypadlo mu rameno, ale kluci mu ho nahodili a jel na sono. Uvidíme, co to ukáže, ale podle toho, co říkali doktoři, to nebude nic vážnějšího,“ myslí si Köstl.

 

SESTŘIH: Slavia - Olympiakos 1:1. Remízu s řeckým šampionem zařídil Ousou
Video se připravuje ...

 

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Dloubák: Slavia udělala dobré přestupy. Chystá ještě další?
Video se připravuje ...

Nová posila sešívaných: 25letý brazilský střelec, který chce vyhrát ligu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud