Jonáš Bartoš
30. července 2022 • 15:35

Plzeň nepočítá s Mihálikem. Dál jedná o Jemelkovi, ale představy se rozchází

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V přípravě střílel góly a naznačil potenciál, na udržení v mistrovském kádru to ale stačit s největší pravděpodobností nebude. Ondřej Mihálik podle informací iSport.cz dostal svolení k odchodu z Plzně, na nabitou soupisku rozjetého týmu už se nevejde. Bez 25letého ofenzivního univerzála disponuje Viktoria 23 hráči a třemi brankáři. Stále se jedná o možném příchodu olomouckého stopera Václava Jemelky.  



Mihálik se na letní přípravu do Plzně vrátil z hostování v Budějovicích. V zaběhávacích přípravných duelech se uvedl parádně, trefil se proti Klatovům (6:0), Karlovým Varům (9:1) i Slovanu Bratislava (3:1).

Během následného herního kempu v Rakousku cílil přesně i proti belgickému St. Truiden (1:3). Donutil trenéry přemýšlet, aby si 25letého hráče v kádru nechali.

„Je produktivní, měl opět šance, jednu proměnil. Je to zajímavý hráč. V průběhu soustředění jsme se s ním dvakrát bavili. Záleží jen na něm, jestli zůstane v kádru,“ říkal na soustředění v Alpách plzeňský asistent Pavel Horváth. Slabinou je defenzivní činnost, na které Horváth i hlavní kouč Michal Bílek velmi lpí.

SESTŘIH: Plzeň - HJK Helsinky 5:0. Kanonáda a jistý evropský podzim
Video se připravuje ...

Mihálik i přes veškerou snahu doplatil na obrovskou konkurenci. Nenastoupil v generálce proti Besiktasi a nevešel se na soupisku pro vstupní zápasy sezony ve 2. předkole Ligy mistrů proti HJK Helsinky. Západočeši splnili důležitý úkol a přes finského šampiona přešli. Ve složení sestavy ani soupisky trenéři nemají důvod nic velkého měnit.

Mihálik ještě v pátek v Plzni trénoval, ale podle informací iSport.cz mu už bylo sděleno, že si může hledat jiné angažmá. Variantou je další hostování v rámci české ligy, případně pokud se objeví „last minute“ zájemce například z Polska. Mihálik má v Plzni smlouvu ještě na jeden rok.

Po úspěšném vstupu do sezony Viktoria řeší ještě pozice stoperů. Probíhají jednání o olomouckém Václavu Jemelkovi, o nějž měl klub eminentí zájem v květnu před startem přípravy.

Reprezentační obránce by rád výzvu v západočeské metropoli přijal, zatím se ale kluby nemohou shodnout na výši odstupného a dalších parametrech obchodu. Sigma požaduje také hráčskou náhradu, variantou je přesun Filipa Čiháka, který ale v případě hostování z Plzně preferuje návrat do Pardubic, kde úspěšně působil v minulé sezoně.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

AKTUÁLNÍ KÁDR PLZNĚ

Brankáři: Jindřich Staněk, Marián Tvrdoň, Martin Jedlička
Obránci: Lukáš Hejda, Luděk Pernica, Radim Řezník, Milan Havel, Filip Čihák, Libor Holík, Mohamed Tijani, Filip Kaša, Robin Hranáč (zraněný)
Záložníci: Jan Kopic, Lukáš Kalvach, Pavel Bucha, Jan Sýkora, Jhon Mosquera, Václav Pilař, Ondřej Mihálik (svolení k odchodu), Modou Ndiaye, Cadu, Kristi Qose, Aleš Čermák (po zranění)
Útočníci: Tomáš Chorý, Jan Kliment, Matej Trusa, René Dedič

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud