Radek Špryňar
8. srpna 2022 • 05:00

Slavia proti Zlínu: žluté „saně“? Komise měla jasno. Santos zase chyboval

Vstoupit do diskuse
7
  • Video se připravuje ...

    Druhé kolo, první body pro vicemistra. Slavia skolila Zlín 4:1, po celkem nudném prvním poločase se po pauze v Edenu děly věci. Emoce na maximum vyšponoval brutální zákrok Cedidly na Ewertona, skandálně nepotrestaný červenou kartou. Další chybu si do deníčku zapsal Eduardo Santos a třeba takový David Jurásek prožil kouzelnou oslavu dvaadvacátých narozenin.

  • Brutální „sáně“ bez trestu

    Ráz poklidného zápasu po hodině hry totálně změnily drsné „sáně“ Martina Cedidly na Brazilce Ewertona. Evidentní zákrok na červenou kartu však hlavní rozhodčí Dalibor Černý posoudil pouze shovívavou žlutou. Názor sudího nerozporoval, stejně nepochopitelně, videorozhodčí Vít Ondráš. To komise rozhodčích měla jasno. Krátce po utkání vydala na Twitteru bleskurychlé stanovisko: „Dle názoru KR FAČR měl být hráč Zlína Martin Cedidla vyloučen v utkání s SK Slavia Praha v 59. min. za surovou hru. Chyba rozhodčích bude zohledněna v nominacích na další kola F:L a FN:L.“

    Slavia - Zlín: Cedidla drsným skluzem zajel Ewertona, obdržel jen žlutou
    Video se připravuje ...

  • Santos zase chyboval

    Před sezonou byl Eduardo Santos považovaný za největší letní posilu Slavie. Copak o to, talentu a herního umu má na rozdávání, ale své přednosti zabíjí vlastní ležérností a zlým rozhodováním. Ve čtvrtek byl vyloučený proti Panathinaikosu po hloupém faulu na Andraže Šporara. Trenér Jindřich Trpišovský nazval Brazilcovo počínání zkratem. V neděli přidal vysoký elegán další dvě hrubice. Před prvním gólem Zlína špatně rozehrál. O chvíli později, pro Slavii za nebezpečného stavu 2:1, se pouštěl do hazardních manévrů na polovině hřiště. O míč přišel a z brejku mohl soupeř vyrovnat. „Někdy je nebezpečný pro naši branku víc než soupeř,“ povzdechl si slávistický kouč.

    Slavia - Zlín: Jawo využil Santosovy chyby v rozehrávce i bránění a snížil na 1:2!
    Video se připravuje ...

  • Dokonalé narozeniny

    David Jurásek ještě neví, kolik bude za narozeniny platit do týmové pokladny, ale levné to rozhodně nebude. Proti Zlínu, v den svých dvaadvacetin, naskočil v základní sestavě a z pozice levého obránce dvakrát skóroval poté, co pokaždé precizně zavřel zadní tyč. Lepší neděli v životě nezažil. „Doufal jsem, že nastoupím, za šanci jsem vděčný. Jsem rád, že to tak dopadlo,“ usmíval se po utkání. Pro zápasy třetího předkola Konferenční ligy s Panathinaikosem přitom jeho jméno nefiguruje na soupisce. „Beru to jako motivaci, abych se tam příště dostal,“ neklesá na mysli dvaadvacetiletý borec.

    Slavia - Zlín: Dostál nedosáhl na Ichův centr, Jurásek zvyšuje už na 4:1!
    Video se připravuje ...

  • Výhra vykoupená zraněními

    Celkem jednoznačné vítězství 4:1 si Slavia moc nevychutnala. Po Cedidlově brutalitě musel z utkání odstoupit Brazilec Ewerton. Ve stejné minutě, také po faulu soupeře, zmizel z placu výborně hrající Petr Ševčík. V samém závěru se pak svíjel na zemi po dalším kontaktu se zlínským protihráčem Moses Usor. Před náročnou odvetou s Panathinaikosem mohou sešívaní přijít o tři hráče. Ani jeden sice nebyl v úvodním utkání v základní sestavě, všichni ale naskočili do utkání s řeckým celkem v roli střídajících hráčů a pomohli k důležitému vítězství 2:0.

    Slavia - Zlín: Ševčík fantasticky prostrčil na Juráska, který skvěle našel Lingra! Ale penalta ne
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Ichova premiéra? Jako z praku! 1 plus 1…

    Marek Icha naskočil poprvé za Slavii v soutěžním zápase a hned se blýskl vynikající produktivitou. Už v desáté minutě si dvacetiletý mládenec naskočil na rohový kop a hlavou neomylně zavěsil k tyči. „Když přišel do Slavie, v jednom z prvních rozhovorů jsem mu říkal, že musí zlepšit hru hlavou,“ říkal na tiskové konferenci Trpišovský. Odchovanec Táborska pak sice zkazil několik míčů v rozehrávce, v závěru však opět zaperlil. Z pravé strany poslal náramný centr do pokutového území a David Jurásek uzavřel na konečných 4:1. Premiéra jako z praku!

    Slavia - Zlín: Icha vyplaval po Ševčíkově rohu a připsal si gól při debutu, 1:0!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud