Štěpán Filípek
11. srpna 2022 • 15:00

Jarolím: Ewertonovi na tréninku tleskali, Jurásek je moravský lupínek

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když pražská Slavia vyráží na lov posil, obvykle nakopne motor směr Liberec. Jenže teď si trasu často zkracuje – a stačí jí zastávka v Mladé Boleslavi. Právě odtamtud za posledního půlroku vyrazili za novým dobrodružstvím hned čtyři fotbaloví mušketýři: David Jurásek, Daniel Fila, Ewerton a David Douděra. „Co vím, měla skoro o všechny zájem i Sparta. Slavia udělala dobře, že je získala,“ říká ve speciálním videorozhovoru trenér Karel Jarolím, jenž jmenované hráče v Boleslavi vedl.



Kouč Karel Jarolím detailně popisuje přednosti posil z Mladé Boleslavi i perspektivu v červenobílém dresu. V čele s ofenzivním esem Ewertonem, jehož bohužel vyřadil zhruba na měsíc nešetrný faul v utkání se Zlínem. „Jestli není nejlepší, tak patří mezi tři nejlepší hráče do ofenzivy, které jsem trénoval,“ říká Jarolím.

Ewerton, jenž přišel do Edenu v létě, na sebe rychlostí, technickými finesami či tvrdou střelou strhává největší pozornost. Slavia musí hodně litovat toho, že kvůli zranění nebude k dispozici pro boje o postup do skupiny Konferenční ligy i domácí soutěž. Vždyť i pro zkušeného pětašedesátiletého kouče, jenž má na kontě dva slávistické tituly, bylo někdy zážitkem sledovat, co dovede. „Kolikrát se stalo i to, že udělal takové akce, že mu při herním tréninku všichni zatleskali,“ vzpomíná a lakonicky odpovídá na otázku, zda se na brazilského koumáka opravdu nedá připravit…

Zajímavé postřehy přidává také na adresu Juráska, který dvakrát skóroval v posledním ligovém utkání proti Zlínu. „Je to takový moravský lupínek,“ usmívá se Jarolím a vysvětluje, co tím myslí. Prozrazuje rovněž, že právě Jurásek mu na rozloučenou s Boleslaví věnoval netradiční a zároveň celkem praktický dárek. Dvaadvacetiletý bek či záložník umí být nadmíru platný, přitom z důvodu, který on, ani trenér Jindřich Trpišovský nechtějí rozebírat, nastoupil v minulých týdnech za béčko a nedostal se na soupisku pro zápasy s Panathinaikosem. Silnější pozici má na pozici levého obránce alespoň podle Trpišovského slov Oscar Dorley. „To je škoda, pro Oscara by se asi nešlo místo i jinde, dělali ho jako středopolaře,“ připomíná Jarolím.

Pokud jde o Filu, rozebírá možný důvod toho, že ač je typologicky jiní než další útočníci Slavie, nedostává tolik příležitostí. A přibližuje i rozmluvu, kterou s ním před odchodem do Prahy měl. Pokud jde o posledního do party Davida Douděru, prošel si už v Mladé Boleslavi podobnou „rekvalifikací“ jako Jurásek, tedy z křídelního hráče na krajního obránce. Byť ho pak Jarolímův nástupce Pavel Hoftych vrátil do zálohy. Adaptuje se Douděra obdobně i ve Slavii?

INSIDER: Van Buren a piva? To by byl Bican alkoholik, říká Jarolím. Tipy na Hložka číslo 2
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud