Jan Podroužek
29. srpna 2022 • 05:00

Slavia v Brně: parní válec se rozjel. A pokazil to Ousou, nebo rozhodčí?

Vstoupit do diskuse
21
  • Video se připravuje ...

    Slavia se v Brně (4:0) hromovým způsobem odšpuntovala v ofenzivě, kterou nyní táhne nečekaný lídr Stanislav Tecl. Dvakrát po sobě má navíc defenziva Pražanů čisté konto. Ovšem, ta se bude muset krátce obejít bez Aihama Ousoua, jehož zákrok vzbuzuje kontroverzi. Vyřešila to dvojice Tomášů Klíma a Kocourek dobře, nebo žlutá stačila? Zápas na půdě Zbrojovky měl jinak šmrnc, byť domácí příznivci dlouho vzpomínat nebudou, ovšem pořadatelé ukázali ostatní menším klubům dobrý směr.

  • Parní válec se dal pohybu

    Po prohře s Hradcem Králové 0:1 v prvním ligovém kole měli „sešívaní“ těžkou hlavu ze své produktivity a z celkového výkonu, kterému scházelo snad komplet všechno, jen bohužel ne úlety vlastní obrany. Ty se ještě promítly do zápasu se Zlínem a taky do poměrně divokého duelu v Jablonci, jenže tou dobou už se aspoň odšpuntoval útok. A v posledních dvou kolech se pak zdál favoritův výkon vůbec vyladěný. Celkových osmnáct vstřelených branek je důkazem hromové produktivity, defenziva je dvakrát po sobě neprostřelená.

    Brno - Slavia: Tiehi to poslal pod víko, Berkovec bez šance, 0:4
    Video se připravuje ...

  • Tecl v ráži

    Václav Jurečka zraněný, o přestupu Yiry Sora se nejspíš stále mohou vést diskuze, a tak je tu… Stanislav Tecl. Muž, jenž v posledních dvou zápasech, v nichž Slavia nasázela soupeřům dohromady jedenáct branek, měl sám přímý podíl na šesti z nich. Ať už o oblíbenci trenéra Jindřicha Trpišovského smýšlíte jakkoliv, tohle jsou Teclovy dny, a nikdo si nemůže být stoprocentně jistý tvrzením, že poslední…

    Brno - Slavia: Tecl se prosadil z dorážky, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Olayinkova motivace

    „Sešívaní“ ještě před utkáním vypustili ven video z velmi pokaženého duelu v Čenstochové, na němž Peter Olayinka plamenně spílá mužstvu a nabádá ho, aby se sebral v odvetě k otočce. Všichni víme, jak to nakonec dopadlo. V kontextu nejen utkání v Brně je patrné, jak energicky a svědomitě si Olayinka uvnitř ambiciózního celku počíná, skoro kapitánsky, navzdory tomu, že sám třeba zvažuje zahraniční angažmá a jednou už mu to málem vyšlo. Nigerijský záložník je jedním z těch, o které se tým může opřít, ačkoliv Olayinkova výkonnost tu a tam vzbudí pochybnost.

  • Pokazil to Ousou, nebo Klíma s Kocourkem?

    Taková konina… A teď je otázka, jestli víc Aihama Ousoua, nebo hlavního sudího Tomáše Klímy ve spolupráci s videoasistentem Tomášem Kocourkem. Je pravda, že Musa Alli švédskému stoperovi utekl, a ten ho pak bral úplně bez balonu a zezadu, ovšem ne ošklivě, ale ramenem, a Nigerijec navíc mířil kamsi k autové čáře daleko od brány Slavie. Ousouovou chybou bylo, jak špatně souboj s Allim odhadl, žlutá karta, kterou Klíma udělil nejprve, se ovšem zdála jako adekvátním řešením kontroverzní situace.

    Brno - Slavia: Kontroverzní ČK pro Ousua!
    Video se připravuje ...

  • Solidní standard

    Když si odmyslíme, jak rychle vzalo utkání za své, a že to nejspíš mnoha brněnským fanouškům sebralo jakékoliv natěšení, mělo utkání velmi solidní standard. O to se postarali domácí pořadatelé, kteří dokázali ze zápasu „vyrobit“ šlágr a zaplnit Srbskou, přidala se hvězda MMA Jiří Procházka, a pak se hrálo sice ne podle domácího přání, ale i tak to mělo šmrnc, výkon Slavie rozhodně – ne ovšem brněnské příznivce – pohladil. Každý ví, že to není lehké, ale je to návod pro všechny ligové kluby, aby ze svých domácích zápasů uměli vytřískat maximum a popularizovat ligu. Výsledek nevýsledek.

    SESTŘIH: Brno - Slavia 0:4. Lekce pro nováčka, Pražané vládli i v deseti
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
21

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud