Jiří Fejgl
5. září 2022 • 09:52

Slavia na Slovácku: Santos na pranýři, důležitý Lingr. Co ambice v Evropě?

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
9
  • Lukáš Provod vyrovnal z penaltyLukáš Provod vyrovnal z penaltyFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Po pěti duelech, v nichž nastřílela čtyřiadvacet branek, ztratila pražská Slavia ve fotbalové lize dva body. V neděli večer remizovala 1:1 na Slovácku. Co ukázal velmi poutavý souboj v Uherském Hradišti?

  • Bleskový problém

    Slavia inkasovala už ve čtrnácté vteřině. Trefil se domácí Merchas Doski, írácký objev z druhé rakouské ligy. Záložník Lukáš Provod tuze láteřil: „Dostaneme gól asi v sedmé vteřině a pak to honíme.“

    Podobně naložený byl i kouč Jindřich Trpišovský. „Pustíme soupeře do vedení ze situace, na kterou se připravujeme tři dny. Víme, že takové přijdou, jde o soubojové věci na naší ofsajd lajně a odražené míče. Mrzí mě vyřešení takové v podstatě banální situace,“ vykládal. „Pak jsme tahali za kratší konec.“

    Ano, pro Slovácko to byl dar. Mohlo se soustředit na defenzivu a brejky. Další šance si vytvořilo, pokud by nějakou proměnilo, Slavia by padla.

    Slovácko - Slavia: Doski bleskově nachytal Mandouse, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Santos do vyhnanství

    Už se zdálo, že se zvedá. „Roste každý zápas,“ hodnotil brazilského stopera Eduarda Santose kapitán Tomáš Holeš před pár dny.

    V Uherském Hradišti to bylo zase jinak. Obr se zamíchal do inkasované branky, byl i u dvou dalších příležitostí domácích. Například Ondřej Mihálik ho obral o míč jak žáčka a upaloval na bránu. Trpišovský to už nevydržel a stopera stáhnul ze hřiště.

    „Santos byl bohužel u dvou situací, z nichž měl soupeř šance, proto jsme zatáhli Tomáše Holeše do stoperské dvojice. V podstatě od té doby byl klid,“ glosoval. Že by to byl vzkaz pro čtvrteční duel v Konferenční lize?

    Slovácko - Slavia: Mihálik obral Santose, jenže svůj nájezd zazdil!
    Video se připravuje ...

  • Dravý Lingr

    Rozcvičoval se s dalšími náhradníky. Když ho kouč Trpišovský po hodině hry povolal, vyrazil k lavičce sprintem. Tak se těšil do hry. A bylo to vidět. Ihned hlavičkoval těsně nad, pak měl další nadějné zakončení z voleje. Především však Ondřej Lingr zařídil penaltu, z níž Lukáš Provod vyrovnal.

    Domácí kouč Martin Svědík pak za zákrok káral internacionála Michala Kadlece: „Měli jsme špatné postavení. Byl to nesmyslný faul. Musí myslet na to, že je v šestnáctce nebo před ní.“

    Naopak Trpišovský - logicky - Lingra velebil. „Podal skvělý výkon. Přinesl nám dravost a nebezpečnost v pokutovém území. Ondra je pro nás strašně důležitý hráč, jeden z nejdůležitějších. Nezáleží na tom, jestli začíná v základu nebo jde ze střídačky,“ objasnil.

    Slovácko - Slavia: Kadlec stáhl Lingra, penalta! Nedošlo ale k faulu před vápnem?!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Zahozené šance

    Na Stadionu Miroslava Valenty se konal velmi interesantní duel. Oba mančafty měly dost šancí, Slovácko asi víc stoprocentních. Vedle gólu minimálně další tři. Slavia kontrovala spíše náznaky, ale například Stanislav Tecl i Ondřej Lingr byli dvakrát brance velmi blízko.

    „Odstartovalo to první minutou, pak to byl skvělý fotbal se spoustou šancí. Hra se přelévala ze strany na stranu, kulisa byla výborná. Paradoxně padly jen dvě branky, to bylo jediné takové minus,“ hodnotil Trpišovský.

    SESTŘIH: Slovácko - Slavia 1:1. Šok ve čtrnácté vteřině, Provod trefil remízu
    Video se připravuje ...

  • Ambice pro pohár

    Po nedělním session na jihu Moravy čeká Slavii zájezd do středu Turecka. Ve čtvrtek se v prvním utkání skupiny Konferenční ligy poměří ve městě Sivas s místním klubem.

    „Sbíráme informace, viděli jsme pár kousků jejich zápasů. Je to hodně ofenzivní mužstvo, hodně technické. Samozřejmě to tam bude bouřlivé, mají hezký stadion. V minulé sezoně hrál v klasickém rozestavení 4 - 2 - 3 - 1, je otázka, jestli se to nezmění. Ale je jasné, že jsou hodně fotbaloví,“ vyprávěl Trpišovský.

    Kapitán Tomáš Holeš však mluví jasně, skupinu, v níž jsou ještě soupeři z Kosova a Rumunska, plánuje vyhrát. „Tomáš má vždycky velké cíle, je to maximalista. Vstupujeme do skupiny, pokaždé chceme ty zápasy zvládnout, vyhrát. Víme, že se hraje o koeficient, spousta týmů do něj přispěla, my se o to budeme snažit také. Ale i vzhledem k tomu, co máme za sebou poslední roky, budeme se o vítězství ve skupině pokoušet,“ reagoval Trpišovský na tahouna.

    Slovácko - Slavia: Holešovu petardu reflexivně vyrazil Nguyen
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud