Michal Koštuřík
27. září 2022 • 14:40

Šumulikoskiho pustili z nemocnice. Byla to bezmoc, popsal dny po havárii

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrá zpráva. Sportovní manažer 1. FC Slovácko Veliče Šumulikoski byl po vážném úrazu na elektrické koloběžce a následné operaci propuštěn z nemocnice ve Zlíně a už se objevil i na stadionu. „Chtěl bych poděkovat všem fanouškům za vzkazy, které jsem dostal. Bylo jich opravdu hodně. Bohužel jsem v ten moment neodpovídal, ale všem děkuji za obrovskou podporu. Moc si toho vážím,“ uvedl na webu klubu. 



Jednačtyřicetiletý Šumulikoski havaroval v noci z 8. na 9 září po utkání Konferenční ligy s Partizanem Bělehrad (3:3) a skončil v nemocnici s rozsáhlým poraněním čelisti. Z Uherského Hradiště byl převezen do nedalekého Zlína, kde ho operovali, a další dny si poležel na lůžku. Rozhodně nešlo o banální zákrok, ale povedl se. 

Teď už se pomalu vrací do pracovního procesu. „Jsem rád, že jsem zpět. Viděl jsem všechny tři zápasy, které jsem sledoval jen z nemocnice, a to pro mě byla větší bolest, než při samotné nehodě,“ podotkl Makedonec a bývalý výborný záložník. „Nebýt na stadionu, na lavičce a jen to sledovat na obrazovce je opravdová bezmoc. Chodil jsem po pokoji jako lev v kleci. Naposledy jsem to zažil, když jsem měl covid, ale toto bylo ještě horší,“ dodal. 

V neděli čeká Slovácko prestižní derby ve Zlíně a Šumulikoski uvažuje o comebacku na lavičku, kde bývá tradičně přítomen. To může být pro mužstvo, které včetně evropského poháru sedmkrát v řadě nevyhrálo, vítaná motivační injekce. I kdyby si netroufl přímo do centra dění, určitě bude na tribuně. „Už mám vše důležité za sebou a teď mě žádný zákrok nečeká, jen rekonvalescence. Chci se vrátit co nejdřív. Uvidím, přeci jen ještě mám nějaké limity, ale na stadionu chci být určitě. Věřím, že mužstvo si v reprezentační přestávce odpočinulo, dobilo baterky a doufám, že derby zvládneme,“ přál si vítězný návrat.

Svědíkův soubor však půjde do boje oslabený. Minimálně o největšího hecíře Vlastimila Daníčka, jenž je na marodce se svalem.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud