Michal Koštuřík
24. září 2022 • 14:03

Slovácko v Evropě bez fanoušků! Jeho soupeři zavřeli honosný stadion

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špatná zpráva pro 1. FC Slovácko, jeho fanoušky a vůbec fotbal. Nadcházející atraktivní duel českého zástupce v Nice proti místnímu OGC se uskuteční ve čtvrtek 13. října bez diváků! Hostující výprava by měla obdržet pouze 200 vstupenek pro partnery klubu a 20 vipek. „Přes nás si žádní naši fanoušci lístky nekupovali, protože je Nice neuvolnilo. Čekalo na rozhodnutí disciplinárky,“ uvedl zdroj isport.cz.



Někteří lidé však již mají zakoupené letenky a zájezdy do Francie, do hlediště se však s určitostí nedostanou. Svůj problém budou muset řešit individuální cestou.

O výlet do Nice a přilehlého okolí (Cannes, Monte Carlo) byl enormní zájem i mezi partnery klubu. Vzhledem k situaci se však nedostane zdaleka na všechny.

Francouzský klub dostal od disciplinární komise UEFA trest za řádění příznivců během zářijového souboje s německým Kölnem. Uzavření stadionu se týká právě utkání se Svědíkovým souborem a podporovatelé celku z Azurského pobřeží nesmějí navštívit ani bitvu v Uherském Hradišti. (6. října)

Allianz Riviera pro téměř 36 tisíc diváků, jedno z dějišť EURO 2016, tak bude v půlce října prázdná.

Ve skupině D má Nice po dvou kolech dva body za remízy, Slovácko je na jednom bodu. Dvojzápas mezi oběma soupeři bude pro další vývoj klíčový.

Příznivci Kolína nad Rýnem mají na dva duely taktéž zákaz vstupu do kotle hostů. Několik stovek z nich, kteří si pořídili balíček na všechny domácí zápasy Slovácka ve skupině, se však na tribuny stadionu Miroslava Valenty 27. října dostanou. Slovácko se ještě pokusí vyjednat, aby mohli fanoušci německého klubu obsadit i sedadla přímo na tribuně pro hosty.

Každopádně, v Nice to bude bez atmosféry. Což může sportovně nahrát hostům, kteří jsou v roli outsidera.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. FK Partizan 6 2 3 1 9:7 9
2. Nice 6 2 3 1 8:7 9
3. Köln 6 2 2 2 8:8 8
4. Slovácko 6 1 2 3 8:11 5

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud