Jakub Dvořák
3. listopadu 2022 • 13:10

Ligové objevy: muž pro Trpišovského, střelec z Ďolíčku i brněnský šikula

Autor: Jakub Dvořák, inf
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Již brzy bude FORTUNA:LIGA mít za sebou polovinu základní části. Kluby už dávno pošilhávají po hráčích, které by v zimě rády chtěly zlanařit. Server iSport.cz sestavil šest nejzajímavějších tváří podzimu, které si říkají o pozornost.

  • Filip Kubala (Hradec Králové)

    útočník, 23 let

    Liga není ani ve své polovině a hradecký útočník má už nyní stejnou produktivitu (6+3) jako loni za celý ročník (5+4). Ve FORTUNA:LIZE mu patří druhé místo v počtu střel a má třetí nejvyšší hodnotu xG (6,81). V žebříčku iSport Indexu mu sice patří až 72. příčka, ale „votroci“ věří, že v něm mají skrytý poklad.

  • Wale Musa Alli (Brno)

    křídlo, 21 let

    Malej ale šikovnej! Brněnský prcek dělá potíže kdejaké ligové defenzivě. Své si s ním užila například i Sparta. Ve 13 zápasech má jednu trefu a čtyři asistence. Jeho hra je založená na driblinku - hodnota 7,63 driblinků na zápas je čtvrtá nejvyšší v celé soutěži. Často navíc získává území s balonem u nohy, v čemž mu patří páté místo ve F:L.

  • Michal Ševčík (Brno)

    záložník, 20 let

    Zrodila se hvězda. Na Moravě takřka už počítají s tím, že v zimě či po sezoně kreativní středopolař nabere směr česká elita. Může hrát na křídle, uprostřed jako desítka. Výborně si rozumí s Jakubem Řezníčkem. I díky spolupráci se zkušeným forvardem je jedním z nejproduktivnějších hráčů v lize (6+5). Vyniká také průnikovými pasy, kterých rozdal 17 a patří mu za to šestá příčka ze všech hráčů v lize.

  • Roman Květ (Bohemians)

    záložník, 24 let

    Na začátku ligové kariéry hrával šestku či osmičku. Dnes v dresu „klokanů“ hrozí jako ofenzivní záložník, který má na hřišti velkou volnost. Jeho devizou je především zakončení - s osmi góly je nejlepším střelcem mezi záložníky. Právě za střelu získal nejvíce bodů i v iSport Indexu, kde mu patří 28. místo. I on bude v zimě jedním z adeptů na přestup do většího klubu.

  • Mojmír Chytil (Olomouc)

    útočník, 23 let

    Když se podíváte na jeho statistiky, nijak oslnivé nejsou. Pět branek ve 14 zápasech. Jenže naživo vás olomoucký odchovanec upoutá na první dobrou. Je dravý, agresivní, nedělá mu problém presink a neustále dotírání na obránce. Navíc umí být úderný ve vápně: s míčem má v pokutovém území 50 doteků, což je šesté největší číslo ze všech hráčů. V kuloárech už se šušká, že si ho Jindřich Trpišovský vyhlédl do Slavie, jelikož skvěle zapadá do jeho herních plánů.

  • Abdallah Gning (Teplice)

    útočník, 23 let

    Třetí muž iSport indexu. V létě se o něj zajímala Slavia. Měla ho na očích ve Vlašimi, ale rozhodla se jej za cca 3 miliony nekoupit. Severočeši ano a nyní si gratulují, jaký skvělý kšeft udělali. Na podzim zatím nastřílel šest branek a zvládl i tři asistence. Má dar se dostat do zakončení z jakékoliv pozice. I díky tomu má nejvíce střel ze všech hráčů (44 pokusů). Navíc se 77krát pokusil o kličku, což jej ve srovnání s celou ligou řadí na třetí místo. Nejpozději po sezoně půjde na lepší adresu.

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud