Jonáš Bartoš
Premium
6. listopadu 2022 • 13:15

Fukal: Chorý jednal instinktivně, ale očekávám trest. Co zvládla Sparta?

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Názor komise rozhodčích je jasný. Krátce po sobotním šlágru Sparty v Plzni vydala zprávu, že rozhodčí udělali chybu, když Tomáše Chorého nechali dohrát zápas. Útočník Viktorie na konci první půle trefil stopera Sparty Asgera Sörensena, ale VAR situaci pustil. „Chorý byl dezorientovaný, bohužel trefil soupeře,“ přidává svůj názor v hodnocení utkání pro deník Sport a iSport.cz Milan Fukal, někdejší obránce Sparty i reprezentace.  



Zasloužila si Sparta porazit Plzeň?
„Byla o gól lepší. Pro Plzeň jde o velice smolný výsledek, je to z její strany to nejhorší, co se jí mohlo stát. Pokud by vyhrála, Sparta by měla téměř jistě po titulu, velice obtížné by to bylo i pro Slavii. Také remíza by pro Plzeň byla plusem. Sparta ale zápas vyhrála, na jaře má Viktorku doma, dostala se zpátky na dostřel. Pořád ztrácí devět bodů, navíc má Plzeň ještě v týdnu dohrávku s Brnem, může se stát cokoliv. Oboustranně to nebyl dobrý fotbal, utkání chyběla větší kvalita. Ale takové zápasy nejlepších týmů občas bývají. Účel světí prostředky, Sparta ze zápasu získala maximum, nehledě na situaci s Tomášem Chorým. Možná mu komise dá trest a nezahraje si ve zbylých dvou podzimních zápasech, to Plzeň zase oslabí.“

Narážíte na Tomáše Chorého – souhlasíte s vyjádřením komise rozhodčích, že měl dostat po úderu do hlavy Asgera Sörensena červenou?
„V téhle době jsou všude kamery, situaci si můžeme tisíckrát rozebrat z různých pohledů. Sudí rozhodli v neprospěch obránce, že to karta nebyla. Když se na to podívám v klidu, přikláním se k tomu, že ať jako obránce, nebo jako útočník, když balon v tom momentu pořádně nevidíte, hlavičkujete instinktivně. Ale jakékoliv rozhodnutí člověk řekne, je špatně. Jedni řeknou, že jde o úmyslný faul, možná i chtění zranit druhého hráče, druzí mohou mluvit o dezorientaci hráče v dané situaci. V takové pozici hlavičkují útočníci i obránci instinktivně, myslím, že úmysl od Tomáše Chorého tam nebyl, chtěl zasáhnout balon a byl dezorientovaný. Bohužel trefil soupeře, což někdy k fotbalu patří.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud