Premium
27. prosince 2022 • 05:00

Sor míří do Belgie! Menší částka než v létě, Slavia má hotové dvě posily

Vstoupit do diskuse
24
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Venku je jaro, ovšem v českém fotbale se hnuly ledy. Konkrétně ve Vršovicích. V Edenu. Podle tuzemských i zahraničních zdrojů deníku Sport a webu iSport.cz je na spadnutí přestup Yiry Sora do Genku. Ano, zájemcem je stejný belgický klub, který po rychlonohém křídle toužil už v létě. A ano, trefili jste se, Slavia nyní tolik nevydělá… To ale není všechno. Další informace hovoří o tom, že prakticky dotažené jsou přestupy Mojmíra Chytila z Olomouce a Davida Pecha z Mladé Boleslavi. Vicemistr vytáhne z kasy na české poměry vysokou sumu.



V létě to bylo velké téma. Nejen mezi klubovou generalitou, ale vůbec v českém fotbalovém prostoru. Slavia mohla nakrásně zpeněžit Yiru Sora. Vydělat balík. Bleskurychlý Nigerijec si totiž na přestupové burze vybudoval jméno ve vyřazovací fázi Konferenční ligy. Šestigólovým ohňostrojem (a třemi asistencemi) sešívaným vyčistil cestu až do čtvrtfinále kvalitativně třetí evropské soutěže.

V letních měsících na stůl šéfa Jaroslava Tvrdíka přistála nabídka v hodnotě osmi milionů eur plus lukrativní bonusy. Klubové představenstvo bylo se sumou v souladu, odchod Sora posvětilo. Jenže proti byl trenér Jindřich Trpišovský.

V mladém střelci viděl ještě větší tržní potenciál, a pochopitelně nechtěl mužstvo oslabit před vstupem do ligové sezony a do kvalifikace o Konferenční ligu. Jelikož má kouč ve Slavii významné slovo, a Tvrdíkem je extrémně respektovaný, bylo přání – navzdory finanční nelogičnosti – vyslyšeno. V zákulisí se špitalo o tom, že někteří lidé ve Slavii zrušený obchod těžce

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
24

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud