Jan Vacek
13. ledna 2023 • 05:00

Posily Sparty pod lupou: klidný Fin, snový start i zbytečné ztráty

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    První duel po vánočních svátcích, první duel v rámci tradičního herního kempu v Marbelle. Ideální příležitost, jak fanouškům ukázat nové tváře. Sparta poslala do souboje se Stuttgartem hned tři. Dimitrije Kamenovič, Awer Mabil a Kaan Kairinen proti německému soupeři odehráli poločas. Jak si v premiéře v rudém vedli?

  • Dimitrije Kamenovič (22)

    Stoper

    Do duelu se Stuttgartem vedl parťáky s kapitánskou páskou, jak to tak u noviců bývá. Mladý obránce měl v prvním poločase pořádně napilno. Obstál ve vzdušných soubojích, osvědčil kvalitní poziční hru i jistou levačku. Problémy měl ale při akceleraci, jeden z kontrů soupeře musel řešit zatažením záchranné brzdy a faulem, jinak mohlo být zle nedobře. To ale může vycházet i z aktuální míry zátěže a s ní související únavou. Až ostré zápasy po zimní přípravě ukážou, jak je na tom host z Lazia po rychlostní stránce.

    Posila Sparty do obrany Dimitrije Kamenovič v akciFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Awer Mabil (27)

    Křídlo

    Těžko si mohl vysnít lepší úvod. Jen po pár desítkách vteřin na place si vzal balon, ve vápně soupeře vysekl brilantní zidanovku a nadýchaným centrem vyzval ke gólu Lukáše Haraslína. I v následujícím průběhu zápasu potvrdil, že v něm Sparta získala typologicky zcela odlišného hráče. Australský reprezentant řeší jednotlivé situace po svém, vždy se snaží hledat konstruktivní způsob. Efektnost ale neznamená vždy bingo. I proto ve druhém poločase dost balonů lacino poztrácel.

    Awer Mabil v přípravném duelu proti StuttgartuFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Kaan Kairinen (24)

    Záložník

    Ve středu pole se pohyboval níž, než by možná fanoušci očekávali. Prakticky suploval roli šestky, tedy defenzivního středopolaře. Rozhodně se ale neztratil. S balonem si věděl rady, dokázal uklidnit hru. I složité momenty, kdy byl pod tlakem, vyřešil tak, že Letenští o míč nepřišli. Pracoval na velkém prostoru a účelně měnil těžiště hry. A důležitý bonus: levá noha nebo pravá, pro Fina prakticky bez rozdílu. Jakmile se usadí, bude se od něj ovšem vyžadovat i větší ofenzivní vklad.

    Sparťanská posila Kaan Kairinen poprvé v akciFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Qazim Laci (26)

    Záložník

    Čtvrteční duel proti Stuttgartu sledoval pouze v civilu. Na to, aby naskočil do akce, bylo příliš brzy. Albánský reprezentant, jehož si Sparta v zimě vytáhla z Ligue 1, se totiž k týmu na soustředění ve Španělsku připojil později, s tréninkovým procesem začal až ve středu. Své nové parťáky proto mohl povzbuzovat jen od postranní čáry. Pokud půjde vše dobře, premiéru by si mohl odbýt v pondělí, kdy Letenští vyzvou v Marbelle Salcburk. Další (a poslední) možností před ostrým startem jara pak už je pouze letenská generálka s Norimberkem, která je na programu 21. ledna.

    Výhra super, ale nemyslím si, že jsme chtěli vidět zrovna tohle, říká Loučka
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud