13. února 2023 • 05:00

Ligový hit v Ďolíčku: odlišné penalty i emoce. A našla Sparta řešení rébusu?

Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    Měl to být hit kola. Bohemians vs. Sparta, souboj čtvrtého se třetím, malé pražské derby. A prognózy se ani tentokrát nemýlily. Dohromady osm branek, tři penalty a několik náklaďáků plných po okraj emocemi. A taky klokaní steaky… Sparta si jich totiž nakrájela hned šest. Co všechno nedělní rande v Ďolíčku (2:6) ukázalo?

  • Mentalita konečně jako přednost

    Byl to test psychické stability. A odolnosti. Spartě se totiž na Bohemians příliš nepovedl nejen závěr prvního poločasu, ale ani start toho druhého. Klokani na soupeře nalezli. Už po prvním rohovém kopu je zachraňoval gólman Kovář, o chvíli později se ale mohl jen ohlédnout za Čermákovým srovnáním. V tu chvíli se hosté ukázali jako tým, který má potenciál vyrůst. Do třígólového náskoku se dostali během jedenácti minut a po Čvančarově trefě už o vítězi nebylo pochyb. „Tentokrát jsem spokojený hlavně s mentální sílou týmu, kterou jsme ukázali. Obzvlášť po vyrovnání na 1:1. Vím, čeho jsme schopní, pokud se bavíme o kvalitě našich hráčů. S mentální stránkou jsme ale dřív měli problémy. Teď byli hráči úžasní,“ radoval se kouč Brian Priske.

    Bohemians - Sparta: Čermákův parádní obstřel zaplul za Kováře, 1:1
    Video se připravuje ...

  • Kuchta plus Čvančara… Že by?

    Bylo to velké téma napříč podzimem a hlavně i na startu jara. Jak to udělat, aby si Jan Kuchta s Tomášem Čvančarou na hřišti vyhověli? Duel na Bohemians naznačil, že by se tenhle zdánlivě neřešitelný rébus mohlo Brianovi Priskemu podařit rozklíčovat. Oba útočníci totiž sehráli při dominantním triumfu klíčové role. A nejen svými góly. Ale taky vzájemnou kooperací, po které v prvním dějství trefil Čvančara břevno. Oba byli emotivní, pro soupeře mimořádně nepříjemní, ale nepřehoupli se přes zakázanou linii. Scénář z první poloviny ročníku (Kuchtovo vyloučení s Libercem, Čvančarovo proti Hradci), se nyní neopakoval. A to je do zbytku sezony důležitý příslib. „Oba dostali na podzim lekce, Čvančara červená, Kuchta trest. Ale poučili se a přistoupili k tomu skvěle. Byli v několika emotivních momentech, ale udrželi se,“ zdůraznil Priske.

    Bohemians - Sparta: Čvančara trefil tyč, po něm ještě pálil Haraslín
    Video se připravuje ...

  • Dvojitá rána kapitána

    Z personálních důvodů se ze středu záložní formace přesunul do stoperské trojky. Mnohem dál od branky soupeře. S tím ovšem na Ladislava Krejčího vůbec nechoďte. Kapitán Sparty v neděli držel zástavu příkladně nahoře. Nejprve po necelé čtvrt hodince příkladně zavřel zadní tyč a otevřel skóre, po změně stran pak proměněnou penaltou poslal svoje komando do trháku. Letenský lídr tak znovu podtrhl skutečnost, že produktivita ho rozhodně netrápí. Vinou vleklých problémů se zády sice nastoupil v ligové sezoně pouze do pěti duelů, ve střeleckém sešítku už ale má pět čárek.

    Bohemians - Sparta: Krejčí úspěšně zamířil do protipohybu brankáře, 1:3
    Video se připravuje ...

  • Jindřišek není Jánoš

    Drchal - dohoda klubů, Köstl -  karetní trest, Morávek a Křapka - zranění… Bohemians o spoustě absencí věděli dopředu a měli čas na ně reagovat. Jedna je ale zaskočila v posledních dnech před zápasem, Adam Jánoš, který zocelil zelenobílou zálohu a tvrdě odmakal výhru na prozatímní půdě Hradce Králové, onemocněl a na jeho místo ve nastoupil Josef Jindřišek. Při veškeré úctě k veteránovi a kapitánovi byla Jánošova absence velmi znát, Bohemians ztratili střed hřiště a jejich hru poznamenala spousta ztrát. I díky nim hosté dominovali.

    Bohemians - Sparta: Kuchta pláchl do otevřené obrany a svůj nájezd proměnil, 2:5
    Video se připravuje ...

  • Není penalta jako penalta

    Ty dvě situace dělila ani ne půlhodina času a způsob, jak si s nimi oba kluby poradily, byl klíčový. Zatímco David Puškáč penaltu v nastavení prvního poločasu poslal doprostřed a nechal zazářit Kováře, Ladislav Krejčí ji chvíli po přestávce na stejnou branku pod domácí kotel proměnil suverénně a poslal Spartu do vedení 3:1. Pro úplnost, kopal se i třetí pokutový kop, Aleš Čermák si s ním poradil podstatně zkušeněji než Puškáč, ale v tu chvíli šlo už spíš o kosmetickou úpravu výsledku.

    Bohemians - Sparta: Kovář na pána! Zneškodnil penaltu Puškáče
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud