Radek Špryňar
19. února 2023 • 11:55

Co ukázala ztráta Slavie: strašný poločas, prokletí i polohrdina Grigar

Vstoupit do diskuse
14
  • Video se připravuje ...

    Největší překvapení jara se urodilo v Teplicích, které před střetem se Slavií čekaly na první jarní bodový zisk a do utkání nemohly postavit z různých důvodů šest hráčů. Přesto odehrály skvělý zápas, proti obrovskému favoritovi zcela po právu braly bod za remízu 1:1. Sešívaní naopak po třech výhrách poprvé zkolabovali. Hlavně první půle byla z jejich strany doslova příšerná. Web iSport.cz si všímá pěti klíčových bodů, které vedly k nerozhodnému výsledku.

  • První půle? Nejhorší pod JT

    V podání Slavie byla první pětačtyřicetiminutovka ve znamení naprostého chaosu. Prohrávala  drtivé množství soubojů, stoperská dvojice Santos – Ogbu si vůbec nevěděla rady s výpady Gninga a Vachouška. Působila nesourodě, nekoncentrovaně. Střed pole prakticky neexistoval. Marnost se zhmotnila v absurdní představení těžce neodpovídající ambicím favorita. Nejhorší poločas pod vedením Jindřicha Trpišovského? „Nabízí se to,“ ucedil trenér. Teplice byly agresivnější, hladovější, běhavější, fotbalovější. I proto hostující kouč už 36. minutě sáhl k dvojímu střídání… Pech a Ewerton dolů, nahoru Zafeiris a Hronek. K výsledné remíze přispěli solidním výkonem oba.

    Teplice - Slavia: Vachouškovi se otevřel prostor a senzačně prostřelil Koláře, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Promarněná premiéra Pecha

    Dvacetiletý člen reprezentační jednadvacítky se po zimním příchodu objevil poprvé v základní sestavě Slavie. Premiéra dopadla žalostně. Dost možná i kvůli nervozitě, která talentovaného hráče viditelně svazovala. Pech nastoupil na pozici pravého beka, po přeskupení řad a přechodu na tříobrancový systém se posunul na wingbeka. Ani na jednom postu nezaujal. Do zápasu se vůbec nedostal, byl nepřesný, nedůsledný a ještě před koncem poločasu byl ze zápasu stažen. „V ofenzivní složce je velmi silný. Ale zatím nemá tolik načtené některé naše akce. Potenciál nepochybně má,“nezatracoval mladíka Trpišovský.

    Teplice - Slavia: Urbancův průnik zastavil Ogbu rukou, penalta z toho nebyla
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Teplice jako Sověti? Skoro…

    V předzápasovém rozhovoru použil asistent teplického trenéra Tomáš Hunal zvláštní přirovnání. „Slavia bude velkým favoritem, my outsiderem. Možná je to jako dřív, kdy hrál Sovětský svaz hokej - dal se porazit jednou z 10 zápasů,“ pravil. Nečekané scény na nerovném terénu dlouho napovídaly, že by senzace mohla vyjít. Domácí nastoupili proti sešívaným s jasným herním plánem. Nahoře dominovali šikovní a nesmírně agilní Vachoušek s Gnignem. Skvěle hrála záložní formace v čele s Trubačem, která hlavně v prvním poločase absolutně znemožnila renomovanější protihráče. „Měli jsme šest hráčů mimo. Bod bereme,“ spokojeně pravil trenér Jiří Jarošík. Teplice bodovaly až ve čtvrtém jarním zápase.

    SESTŘIH: Teplice - Slavia 1:1. Nečekaná ztráta, sešívaní srovnali z penalty
    Video se připravuje ...

  • Prokletí Van Burena

    Za nepříznivého stavu 0:1 se ujal exekuce penalty. Dopředu se rozhodl zakončit ze svého pohledu k levé tyči. Sklopil hlavu, rozeběhl se a prásk. Zkušený matador Grigar úmysl přečetl a Stínadla pohltila euforie. Oblíbenec slávistických fanoušků kroutil nechápavě hlavou. Chtěl se konečně trefit jako hráč základní sestavy. Opět se mu to nepovedlo. Zatím pálí jen coby náhradník. A takhle to má ve Slavii prakticky neustále… „Možná to chce zlomit, dát gól i ve chvíli, kdy hraje od začátku. Někdy chce tak moc, že ve výsledku to vyzní do ztracena. Jeho výkon nebyl dobrý po celé utkání,“ hodnotil Trpišovský. Nizozemský útočník se mohl vykoupit za stavu 1:1, ale v další jasné pozici ve vápně hlavou mířil jen doprostřed branky.

    Zleva Mick Van Buren ze Slavie po neproměné penaltě, Igoh Ogbu ze Slavie Zleva Mick Van Buren ze Slavie po neproměné penaltě, Igoh Ogbu ze SlavieFoto ČTK / Šťastný Jan

  • Grigar polohrdinou

    Čtyřicetiletý veterán v brance držel Teplice výtečným výkonem v naději na senzační triumf. Zneškodnil pokutový kop, posbíral hromadu těžkých centrů, mužstvu dával klid. Když zápas mířil k nečekanému vyústění, Grigar neodhadl vpád Matěje Juráska do pokutového území, v souboji byl pozdě a zbytečně fauloval. Druhou penaltu nechytil, Tecl svým desátým gólem v sezoně srovnal účty na konečných 1:1. „Tomáš mohl být hrdinou, takhle je jen polohrdinou,“ usmál se Jiří Jarošík.

    Teplice - Slavia: Grigar fantasticky vychytal Van Burena při penaltě!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
14

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud