22. února 2023 • 13:35

Liga očima fanoušků: Facka pro Slavii i lhaní do kapsy v Plzni. Sparta cítí krev

Autor: iSport.cz, šf
  • Video se připravuje ...

    První dva kluby v české nejvyšší fotbalové lize ve 20. kole poztrácely body. Velkou šanci tak cítí třetí v pořadí Sparta. Slávistická obec vnímá mdlý výkon a remízu v Teplicích jako facku. Probere však tým? Z pohledu náskoku na druhého to však mrzet nemuselo, protože Plzeň padla na Slovácku. Trenér Bílek prohlásil, že tým nesehrál špatný zápas. Lže si do vlastní kapsy? Téměř euforie tak zavládla na Spartě, která smetla Jablonec, ale rudí příznivci jsou po letech trápení opatrní. Baník už pomalu odpískal sezonu a Bohemku složil gól neoblíbeného hráče... Jak dění ve F:L vnímají příznivci pěti klubů? Projděte si tradiční Ligu očima fanoušků.

  • SLAVIA PRAHA

    Co to bylo? Facek už bylo dost

    Sešívaní předvedli v Teplicích naprosto hanebný výkon a s jedním z nejslabších soupeřů ztratili dva body. Fanoušci mají tendence se utěšovat, že to je facka, která tým probere. Já mám s tímto narativem problém, protože takových už v sezoně bylo dost a stále přicházejí další. Kádr Slavie je velice široký a alespoň teoreticky by v něm měl probíhat urputný boj o místa v sestavě. Na Stínadlech to ale vidět nebylo.

    Naopak, u téměř poloviny hráčů měl fanoušek pocit, že je zápas vlastně vůbec nezajímá. Jistě, ne každý musí být typ fotbalového blázna, co prožívá vše na maximum. Jenže když se nedaří, bohorovné typy jsou na ráně jako první. A tak největší zlobu na sebe váže opět Eduardo Santos. Osobně bych minimálně na stejnou úroveň špatného výkonu i herního projevu přidal ještě Pecha, Ewertona a Provoda. Jeho případ je vůbec nejsmutnější. Po zranění je jen stínem, chybí mu rychlost, přesnost, rozhodnost. V současné formě by vůbec neměl hrát. V Teplicích měl být lídrem, místo toho se stal ztělesněním neúspěchu.

    ONDŘEJ KREML. 39 LET, VĚDECKÝ PRACOVNÍK

    SESTŘIH: Teplice - Slavia 1:1. Nečekaná ztráta, sešívaní srovnali z penalty
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Euforie nikoliv, radost ze hry určitě

    I když… Dva míče přímo na kopačky soupeře od nejmenovaného pravého halvbeka na začátku utkání mě trochu vystrašily. Další vývoj utkání mě však vyvedl z omylu. První polovina poločasu trochu „barcelonská“, soupeř běhal bez míče a my jsme si ho připravovali na druhý poločas. Nešťastné bylo zranění Kairinena, kterého však Laci nahradil, a přispěl tak k dominantnímu výkonu v druhé části.

    Základ k ještě milosrdnému výsledku pro soupeře byl jednoznačně dán rychlostí naší hry. Nenechali jsme si vnutit nakopávanou jako v Jablonci nebo na Slovácku, ale nápaditostí po zemi, proti které soupeř nenašel obranu, jsme tlačili na pilu. A že to stálo za to! Hráčům rád odpustím tyče, protože vypracované akce, které k nim vedly, byly opravdu lahůdkové. Variabilita hry a síla lavičky mně dává do dalších zápasů naději, že zajíci se počítají až po honu. Budeme spoléhat sami na sebe, a když nám soupeři na špici nahrají jako o víkendu, netřeba se bát! Na závěr Janktovi palec nahoru, nikoli za výkony, ale osobní statečnost!

    MICHAL ŠEDIVÝ. 54 LET, OUTDOOR EXPERT

    Haraslín válcuje všechny, Sparta přeskočí Plzeň. Santos? To je ostuda
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Sparta - Jablonec 3:0. Kombinační extáze Letenských, zářil Haraslín
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Naše hra? Nelžeme si do vlastní kapsy

    Tak si to řekněme na rovinu: Opravdu nám to prostě na jaře nejde. V sobotu nám Slavia hodila rukavici s nabídkou: Jděte na první místo. V neděli jsme ji s díky vrátili. Hele, my tam prostě nechceme. Na Slovácku to nebyl úplný propadák. Hra je ale taková, nějaká... kostrbatá. Vše nám chvíli trvá, vystřelit kloudně neumíme, a když je navrch soupeř dostatečně otravný, je na problém zaděláno. A není tam zřejmě nikdo, kdo by to seřval a vybláznil.

    Vymlouvat se na trávník je blbost. Jo, za moc nestál, jenže je pro oba týmy stejný. Takže tohle ne. Pan Bílek řekne, že jsme nesehráli špatný zápas. Dobrý argument, já z hlediska fanouška odpovím: Mně se naše představení nelíbilo. Chyběla tomu prostě ta nadstavba, takže si nelžeme do vlastní kapsy. Teď už radši koukám spíš za sebe, protože sparťané jsou zase krmeni syrovým masem a cítí krev. Naši krev a jsou nám v patách. Je třeba přestat se bát a začít bojovat. Připosraností prostě nevyhrajeme. Nikdy to nikdo nedokázal. Ještě palec nahoru pro Petrželu – je vidět, že to pořád umí. Čest královně Viktorce!

    KOVI. 54 LET, KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    SESTŘIH: Slovácko - Plzeň 2:0. Další majstrštyk, domácí se dotahují na špičku. Rozhodl Daníček
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Nahoru dolů... Další ztracená sezona

    V našem klubu prostě něco nehraje. Vždycky když už to vypadá, že se A tým zlepšuje a jde nahoru, přijde rána v podobě špatných výkonů nebo výsledků. To platí i o zápase v Brně. Dobře, ve druhém poločase jsme měli převahu, ale ze soboty taky nula bodů. Celé jaro nás provází jedno – velmi špatné první poločasy, kdy čekáme, co na nás soupeř vymyslí. A pokud to nějak ustojíme, nebo prohráváme, teprve někdy ve druhém poločase začneme hrát. Nevím, jestli je to taktikou, nebo přístupem hráčů, ale je to špatně.

    Kromě kvality ve finální fázi, jako jsou nepřesné centry či finální přihrávky, nám chybí hlavně v zadních řadách důraz. Soupeře (nebo alespoň jejich útočníky) náš fotbal vůbec nebolí. Čeká nás teď mnohem těžší los, a když se na něj dívám, myšlenky na top šestku mě velmi rychle opouští. Tuhle sezonu už o nic nejde, pokud teda nebudeme hrát o záchranu. Je tedy otázka, jestli by neměli dostat více prostoru mladí hráči jako Jaroň, Šín a tak dále. Pro nás v poslední době neoblíbený Hradec musíme porazit, jinak máme problém…

    DAVID LIVEČ. 42 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Brno - Baník 2:1. Řezníček řádil, Šín prvním gólem v lize jen snížil
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Jediný gól. A musí ho dát Potočný...

    Oblíbený výjezd na neoblíbený stadion. Do Budějek je z Prahy krásná cesta vlakem, ale Bohemka na Střeleckém ostrově hrát neumí. Vyhrála tam naposledy za trenéra Pivarníka a z kádru si to pamatuje pouze kapitán Jindřišek. Ten začal kvůli návratu Jánoše na lavici. Vrátil se i Vašek Drchal a boj o napravení reputace mohl začít. Hned v úvodu se zranil Ondra Petrák a místo něj musel nastoupit mladý Kadlec. Proč se postavil na levou stranu stoperské trojice, je mimo mé chápání a na dlouhý rozbor.

    Urputný souboj, který příliš fotbalové krásy nepobral, rozhodl chvilku před koncem Roman Potočný. Z kádru domácích bych vyjmenoval asi dvaadvacet hráčů, od kterých bych raději inkasoval. Bohemka sice měla několik šancí, ale nezvládla druhé utkání v řadě. Herně se pouze náznakem blížila výkonům z úvodu jara a trenérský štáb čeká těžká práce připravit hráče na veledůležitý sobotní souboj se Zbrojovkou. Pokud se chtějí zelenobílí udržet v první polovině tabulky, musí jej zvládnout za každou cenu. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 30 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: České Budějovice - Bohemians 1:0. První body pro kouče, rozhodl Potočný
    Video se připravuje ...

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud