20. března 2023 • 11:40

Co porazilo Plzeň: Bílkova deka, šílené chyby i mladík, co byl u všeho

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Geniální přihrávka Pavla Buchy a precizní zakončení Matěje Vydry jako odšpuntování červenomodrého představení? Ale kdeže. Obhajující mistři si proti Bohemians nejenže nedokázali uhlídat vedení, v závěru přišli i o bod, navíc v početní výhodě. Jaké byly hlavní faktory překvapení ve Štruncových sadech? 

  • Šílené chyby před brankou Plzně

    Kdo porazil Viktorii? Bohemians, nebo se Plzeň připravila o body tak trochu sama? U obou gólů hostí se mohou vést polemiky o tom, kdo je vlastně dal. Místo Adama Kadlece se v zápisu objevilo srovnání jako vlastní gól Chorého, od jehož zad se do sítě odrazil Hejdův odkop. Při rozhodující brance zazmatkovala kompletní defenziva Viktorie v čele s Jindřichem Staňkem, který letěl do prázdna. Obranné standardní situace dělají týmu Michala Bílka velký problém. A nejen ty. Kdyby Václav Drchal proměnil své dvě tutovky z brejků, mohlo být skóre ještě mnohem nepříjemnější. Pozor, Viktorko, tituly vyhrává hlavně defenziva.

    Plzeň - Bohemians: Chorý srazil ránu Kadlece, vlastňák a 1:1
    Video se připravuje ...

  • Pro Vydru hodina a dost

    Cože? Místo Vydry? Štruncovými sady to po hodině zápasu zašumělo. Dalo se čekat spíš střídání nevýrazného Vlkanovy, místo toho šel z trávníku muž, který byl v prvním poločase jedním ze dvou nejlepších na hřišti spolu s Pavlem Buchou, jehož gólovou asistenci proměnil. „Každý hráč chce hrát devadesát minut, tohle bude spíš otázka na trenéra,“ nenechal se střelec první branky (a svého prvního v červenomodrém dresu) rozhodit po zápase.  Podle Michala Bílka šlo o střídání kus za kus: „Hrál s velkou chutí i nasazením, ale měl toho dost, proto šel dolů. Byl připravený Honza Kliment, je to podobný typ útočníka,“ obhajoval své rozhodnutí.

    Plzeň - Bohemians: Sýkora sklepl pro Vydru, ten překonal Valeše, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Bílkova deka

    Aktuální rozpoložení v bitvě o titul je zřetelné. Vedoucí ale venku nejistá Slavia, rozjetá Sparta a klopýtající Plzeň. Ještě na začátku jara Viktoria vedla ligu, teď má na pražská „S“ ztrátu pěti bodů a příšernou aktuální formu. „První půlka od nás nebyla žádný problém, ale dostáváme góly, které jsou hodně smolné. Po vyrovnání jsme znervózněli, pak to na nás bylo vidět,“ hledal vysvětlení Michal Bílek. Smutný střelec Matěj Vydra situace definoval naprosto jasně: „Už máme na sobě nějakou deku, hlavně do obrany.“ Reprezentační přestávka přijde vhod.

    Plzeň - Bohemians: Chorý do tyče a Vydra z dorážky minul prázdnou bránu
    Video se připravuje ...

  • Kadlec byl u všeho

    Ještě mu není dvacet a s jeho pomocí Bohemians řeší několik absencí na stoperu. 19letý Adam Kadlec byl ale v Plzni u všeho. V prvním poločase Viktoria využila jeho lehké zdravotní indispozice a úvodní gól zápasu šel i z jeho strany, jenže po přestávce to byla jeho rána, která se štěstím zapadla za Staňka. V příštím zápase ale určitě nenastoupí, po záchranném faulu musel s červenou kartou předčasně do sprch. Muž zápasu, v dobrém i ve zlém.

    Plzeň - Bohemians: Kadlec sejmul Klimenta, červená karta!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Vítězství po 27 letech

    Klokani lámou prokletí. Po historicky první výhře v Liberci prorazili další velkou černou sérii. Ve Štruncových sadech vyhráli v první lize po 27 letech. Místní stadion vypadá od října 1996 úplně jinak a také oba kluby jsou v jiné situaci. Zelenobílí tu pamatují pár remíz, ale také několik výprasků, včetně toho posledního, kdy si nemocí zdecimovaný tým odvezl kanára. O to byla oslava sladší, nejen na hřišti a v hledišti, ale i ve vlacích, autobusech, vršovických hospodách…

    Plzeň - Bohemians: Úder v oslabení! “Roberto Carlos” Köstl doklepl za Staňka, 1:2
    Video se připravuje ...

  • Bláznivá tabulka venku

    S trochou nadsázky připomínají Jánošíky. Venku berou, doma dávají. Ze svých 38 bodů jich Bohemians rovnou 25 získali na venkovních hřištích a v tabulce venkovních zápasů se dostali na druhé místo před … Viktorii Plzeň. Jasně, za formu na cizích hřištích se evrospké místenky neudělují, ale právě díky venkovním ziskům si klub z Vršovic dělá čárku na úspěch v poháru i elitní šestku. „Čeká nás Slovácko, které nám to vyřazení neodpustí. Svéďu znám, je velmi ambiciózní,“ vyhlíží Jaroslav Veselý program po reprezentační přestávce.

    Plzeň - Bohemians: Valeš fantasticky udržel vedení Klokanů
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud