15. května 2023 • 17:45

Penaltové situace v derby správně, říká komise. Chyby v Teplicích a Brně

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
32
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třaskavé druhé kolo nadstavby obšírně okomentovala v komuniké i Komise rozhodčích. Největší debaty vzbudily penaltové situace na Letné, ale i v Brně, a nadto zápas s mnoha spornými situacemi v Teplicích. Klíčový moment derby podle Komise rozhodčích posoudil sudí Dalibor Černý správně. „Rozhodčí správně nařídil pokutový kop pro domácí družstvo za podražení,“ uvedlo vedení arbitrů k zákroku Igoha Ogbua na Awera Mabila.



Stejně tak byla podle Komise správně vyhodnocena i situace střetu Matěje Kováře s Václavem Jurečkou. „Rozhodčí správně nenařídil pokutový kop pro hostující družstvo. Brankář domácího družstva zahrál míčem rukou a současně došlo ke kontaktu s hráčem soupeře,“ zní ve video komuniké KR. V souboji Ladislava Krejčího s Davidem Douděrou zase sparťan zahrál míč.

Vedení zlínského klubu se důrazně ohradilo vůči vedení zápasu Ševců v Teplicích. Tři situace sudí podle KR zvládli správně. Ve dvou ale arbitři chybovali. Zlín se domáhal červené karty v souboji Jakuba Hory s Antonínem Fantišem. Ve skutečnosti ale podle Komise mělo jít o útočný faul. „Jednalo se o přestupek hostujícího hráče,“ sdělilo vedení arbitrů.

Dále měli hosté zahrávat pokutový kop poté, co Štěpán Chaloupek zahrál rukou v šestnáctce. „Ruka domácího hráče sice směřovala od míče, ale hráč měl příliš vytrčený loket, nebyl v přirozené poloze vzhledem k pohybu těla,“ zní verdikt Komise rozhodčích.

Teplice - Zlín: Ruka, rameno? Ani podruhé hostům nebyla penalta dopřána
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Podle vedení arbitrů chybovali i VAR Jan Machálek v součinnosti s rozhodčím Ladislavem Szikszayem v Brně, když arbitr po přezkumu odpískal pokutový kop pro domácí Zbrojovku proti Pardubicím. „Míč nejprve hlavičkoval domácí hráč, následně hrál míčem rukou hostující brankář a poté setrvačností zasáhl domácího hráče oběma rukama,“ stojí v komuniké.

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

Vstoupit do diskuse
32

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud