4. června 2023 • 19:40

SESTŘIH: Pardubice - Příbram 0:0. Remíza stačí, domácí slaví záchranu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Pardubic remizovali v domácí odvetě baráže o první ligu s Příbramí bez branek a udrželi se v nejvyšší soutěži. Úvodní čtvrteční duel vyhráli Východočeši 2:0. Odvrátili tím hrozbu pádu z ligy, kde po historickém postupu mezi elitu působí nepřetržitě od sezony 2020/21



Příbram v baráži tentokrát neuspěla na rozdíl od ročníku 2018/19, kdy proti Brnu uhájila prvoligovou příslušnost. Středočeši se tak ve třetí sezoně po sobě představí v druhé nejvyšší soutěži.

První velkou šanci si ve 12. minutě vypracovaly Pardubice. Pikulova zblokovaná střela se odrazila k Hlavatému, jenž vyběhnutého Melichara nepřekonal a Vokřínek zabránil Sychrovi v dorážce důrazným odstrčením. O chvíli později vypálil obránce Chlumecký ve vápně vedle.

Šance si nadále vytvářeli především domácí, Janošek ale v 35. minutě nepřekonal zblízka příbramského gólmana a brzy poté nejlepší ligový střelec Východočechů v sezoně nezamířil přesně ani hlavou.

Rovněž do druhé půle vstoupili aktivněji domácí. Agilní Janošek, který spolu se Sychrou rozhodl gólem o výhře v Příbrami, neustále zaměstnával hostující obranu, v zakončení se mu však nedařilo.

Pardubice se nedočkaly branky ani v 74. minutě, kdy Janošek prodloužil Hlavatého přihrávku na Helešice, jenže střídající hráč přízemní střelu z hranice šestnáctky usměrnil vedle. Další příchozí hráč z lavičky Krobot hlavičkoval pouze do rukavic Melichara. V 82. minutě Janoškova skákavá střela skončila nad.

Svěřenci trenéra Kováče se až do konce tlačili za brankou, naopak třetí celek druhé ligy gólmana Markoviče vůbec nezaměstnal. Pardubice s Příbrami ve čtvrtém soutěžním zápase po sobě neprohrály a opět bez inkasované branky.

Sestavy

Domácí: Markovič – Tischler, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal (76. Jan Jeřábek) – Sychra (65. Helešic), Janošek, Hlavatý (87. Šimek), Pikul (65. Vacek) – Černý (C) (76. Krobot).

Hosté: Melichar – Čejka (83. Stropek), Jahić, Sakala, Fišl – Zeronik (79. Mašek), Švestka (65. Langhamer), Dudl, Vokřínek (65. Petrák) – El Sheikh (65. Anih), Wágner (C).

Náhradníci

Domácí: Budinský, Vacek, Šimek, Jeřábek, Krobot, Helešic, Huf

Hosté: Smrkovský, Petrák, Anih, Mašek, Langhamer, Antwi, Stropek

Karty

Domácí: Pikul

Rozhodčí

Zelinka – Váňa, Hurych

Stadion

CFIG Arena

Návštěva

4350 diváků

Klíčové momenty:

Pardubice - Příbram: Skvělá akce domácích! Nevyšla až koncovka Helešice
Video se připravuje ...

Pardubice - Příbram: Vokřínek na poslední chvíli zmařil tutovku Sychry
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Příbram – Pardubice 0:2. Lepší pozici do odvety zařídili Sychra a Janošek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud