4. června 2023 • 18:45

SESTŘIH: Vyškov - Zlín 0:0. Hosté se po bezgólové remíze zachránili

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlín bude hrát FORTUNA:LIGU i v příští sezoně! Mužstvo trenéra Pavla Vrby remizovalo v odvetě baráže na půdě Vyškova v Drnovicích 0:0 a díky výhře 1:0 z prvního utkání se udrželo mezi českou elitou. Bezgólová remíza stačila také Pardubicím proti Příbrami.



Zlínský trenér Vrba udělal v základní sestavě tři změny oproti úvodnímu duelu, od začátku dostal šanci i střelec jediné branky v barážovém dvojzápase Dramé. V zahajovací jedenáctce Vyškova byli dva jiní hráči.

Po opatrném úvodu v 17. minutě zahodil největší šanci první půle hostující Fantiš, kterého tváří v tvář vychytal brankář Kinský. Jeho protějšek Dostál si o chvíli později poradil s hlavičku Baya.

Jinak se Vyškovští na rozdíl od utkání ve Zlíně vůbec nedostávali do hry. „Ševci“ vedle pevné defenzivy měli i více zakončení, ale Simerský hlavičkoval nepřesně a branku minuli i Janetzký a Dramé.

Zlín zůstává v lize. Podívejte se, jak se po úspěšné baráži slavilo v kabině
Video se připravuje ...

Ani po změně stran se v Drnovicích obraz hry dlouho neměnil. Zlín si bez větších problémů kontroloval těsný náskok a Vyškovští působili bezradně. Náznak šance přišel až v 78. minutě. Alégué nacentroval do šestnáctky, zlínský gólman Dostál míč napoprvé neudržel, ale domácí jeho zaváhání nepotrestali.

Chvíli nato se blýskl Kinský, který vytáhl nad břevno Čanturišviliho ránu z dálky. Po krátkém přerušení kvůli hustému dýmu z pyrotechniky v 86. minutě překonal domácího brankáře střídající Vukadinovič. Sudí Berka ale po zásahu videorozhodčího a kontrole situace u monitoru gól zrušil kvůli Fantišově ruce na začátku akce.

Zlínští ani v závěrečném šestiminutovém nastavení soupeře nepustili do tlaku a venku podruhé po sobě remizovali 0:0. Před týdnem díky tomu odvrátili v Brně hrozbu přímého sestupu. Vyškov ve třetím duelu za sebou neskóroval.

Sestavy

Domácí: Kinský – Němeček (C), Srubek, Ramathan, Ilko – F. Štěpánek (65. Touré), Lahodný (72. Klesa) – Alégué Elandi, Kanakimana (72. Lacík), Dweh – Bayo (46. Vintr).

Hosté: Dostál – Cedidla, Simerský (C), Didiba, Reiter – Janetzký, Hrubý – Čanturišvili, Fantiš (88. Kovinić), Kolář – Dramé (68. Vukadinović).

Náhradníci

Domácí: Jícha, Touré, Klesa, Lacík, Matys, Vintr, Krška

Hosté: Rakovan, Slončík, Procházka, Bartošák, Balaj, Kovinić, Vukadinović

Karty

Domácí: Srubek, Dweh

Hosté: Dostál

Rozhodčí

Berka – Nádvorník, Hájek

Stadion

Drnovice

Návštěva

4500 diváků

Klíčové momenty utkání:

Vyškov - Zlín: Vukadinovičův gól nakonec VAR odepřel kvůli ruce Fantiše
Video se připravuje ...

Vyškov - Zlín: Čanturišviliho umístěná rána se schovala v mlze. Fanoušci “zaúřadovali” s pyrotechnikou
Video se připravuje ...

Vyškov - Zlín: Fantiše v tutovce vychytal Kinský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud