Michal Koštuřík
11. června 2023 • 09:30

Nguyenovi krachl Slovan, ale Slovácko vsadí na Heču: Nemá smysl mít tu oba

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou dva a místo je jen pro jednoho. Jak vyřeší Slovácko přetlak v bráně? Filipu Nguyenovi (30) krachl očekávaný přestup do Slovanu Bratislava a mezitím se do klubu vrátil ze Sparty odchovanec Milan Heča (32). Je pravděpodobné, že oba třicátníci začnou 19. června přípravu v Uherském Hradišti s tím, že Nguyen posléze odejde. „Myslím, že se trh rozhýbe, něco se pro něj objeví a on si půjde za svým snem,“ uvedl kouč Martin Svědík pro iSport.cz.



Nalajnované to bylo hezky. Dosavadní jednička Filip Nguyen zamíří do mistrovského Slovanu Bratislava, který hledá nástupce Adriana Chovana. Klub vyinkasuje odstupné a Heča ho od nové sezony plynule nahradí. Jenže ve slovenské metropoli nakonec změnili názor.

Sice intenzivně poptávají prověřeného gólmana kolem třiceti let, ovšem akci s Nguyenem si údajně rozmysleli. Slovan aktuálně vyjednává o příchodu Florina Nity, který na jaře úspěšně hostoval ze Sparty v Pardubicích

Slovácko tak má k dispozici dvě „jedničky“, což sice vypadá jako skvělá věc, ovšem reálně nedává smysl. Zvlášť když máte v kádru ještě pětatřicátníka Tomáše Fryštáka, s nímž se počítá do role dvojky. Mladík Jiří Borek (20) má odejít na hostování, ideálně do druhé ligy.

Je jasné, že z kola ven musí jít Nguyen, který po vydařeném jaru usiluje o transfer do ciziny. Sítě přes agenty má rozhozené. Slovan nevyjde, v zimě byla na stole nabídka z vietnamské ligy, z vlasti jeho otce. Jak sám v rozhovoru pro iSport.cz sdělil, láká ho například americká MLS.

Slovácko už se podle toho zařídilo. „Filip sám deklaroval, že chce odejít, proto jsme sehnali náhradu. Nemohli jsme čekat, až si najde angažmá,“ vysvětlil Svědík příchod Milana Heči, který v Uherském Hradišti kariéru startoval.

Po konci pětileté štace na Letné podepsal tříletou smlouvu. „Ze sportovní i ekonomické stránky nemá smysl, aby tady byli oba,“ podotkl kouč. „Fildovi je potřeba za všechno poděkovat. Prožili jsme s ním nádherné sezony a i díky němu jsme se posunuli dál. I když měl slabší podzim, podpořili jsme ho a on se dokázal vrátit na vlnu. Řekli jsme si, že nebudeme nic měnit a necháme ho být. Otočilo se to v utkání v Nice,“ připomněl heroický výkon gólmana v duelu Konferenční ligy.

S Hečou už se Svědík několikrát potkal, nastínili si své představy o spolupráci. „Hlavně je to další osobnost Slovácka,“ zdůraznil trenér pátého celku FORTUNA:LIGY. „Je napojený na kluky jako jsou Daníček, Břečka, Reinberk. O tohle vůbec nemám strach,“ dodal.

Už zbývá jen vyřešit Nguyenovu budoucnost.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud