Michal Kvasnica
18. června 2023 • 16:10

Slovenský stoper do Baníku, Tijani přestupuje do Slavie. Co další jména?

Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí se fotbalisté Baníku poprvé sejdou v rámci letní přípravy, čekají je kondiční testy a až v úterý premiérový společný trénink v Ostravě. Obojí by se již mělo týkat i slovenského stopera Filipa Blažka ze Skalice, jehož přestup na Bazaly se blíží. Hotový je i téměř transfer Muhameda Tijaniho do Slavie, po náročných jednáních oba kluby potvrdily, že se konečné podmínky trasnferu dojednávají.



Filip Blažek je pětadvacetiletým pravonohým stoperem, jenž alternuje i na pozici defenzivního záložníka. Věkem i postem tak splňuje profil hráče, kterým chce sportovní ředitel Luděk Mikloško vyztužit defenzivu. Možná i proto, aby mohl trenér Pavel Hapal častěji aplikovat systém se třemi stopery.

V dresu Skalice v posledních letech patřil mezi stabilní články základní sestavy, jako mladý se mihnul v dánském Bröndby Kodaň. Nyní se zdroje ze Slovenska shodují na tom, že situaci kolem Blažka sice monitorovaly tamní top kluby či Liberec, ale nakonec ho kupuje Baník.

V kontraktu se Skalicí měl mít Blažek zahrnutu výstupní klauzuli 150 tisíc eur, v přepočtu zhruba 3,6 milionu korun. Otázkou je, zda došlo k jejímu aktivování, či k dohodě na nižší částce.

Pokud se transfer dotáhne, půjde z pohledu Ostravy (po Bitrim, Frydrychovi, Takácsovi, Lischkovi, Pojezném a Chlumeckém) již o sedmý příchod stopera za poslední dva roky. Připomeňme, že v kádru je kromě zmíněných ještě Jaroslav Svozil či Patrik Měkota se Zdeňkem Říhou.

Hapal naopak již nebude moci počítat s Muhamedem Tijanim, jehož přestup do Slavie je téměř hotovou věcí. Od Baníku dostal povolení se již přripravovat s pražským klubem.

Přesun nigerijského útočníka do Edenu by měl vyjít na cifru kolem 30 milionů korun (plus bonusy a procenta) s tím, že dres FCB v nadcházejícím ročníku obleče na hostování brazilský záložník Ewerton a Tomáš Rigo dorazí na přestup.

Slovenský středopolař už ve Slezsku úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku, v současnosti pobývá s jednadvacítkou v Šamoríně. V úterý ho v Senci čeká utkání proti Rakousku.

Součástí náročného jednání s Pražany by mohl být i brankář Jakub Markovič, jeho budoucnost se stále řeší. Baník se vyptával i na obránce Tomáše Vlčka, ale ten by se měl po EURO U21 připojit k mančaftu Jindřicha Trpišovského. Pod ním se už v Rakousku připravuje Srdjan Plavšič, naopak Filip Horský po prodloužení smlouvy ve vršovickém celku odešel na rok hostovat do Liberce. I jeho měli Ostravští na radaru a ve Vlašimi jej spolu s ostatními zajímavými hráči sledovali.

Z dalších jmen, o kterých jsme již na webu iSport.cz informovali, platí zájem Ostravy o Cadua, Filipa Kubalu, Toma Slončíka, Dominika Janoška, Davida Kozla nebo Michala Hlavatého.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud