Jonáš Bartoš
Premium
14. srpna 2023 • 17:25

Kam kráčíš, Dynamo? Budějovice drží smutný rekord, chystají posily

Autor: Jonáš Bartoš, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po jedenácti minutách prohrávali 0:2, smělé plány mohli zmuchlat a zahodit do koše. České Budějovice padly v neděli s Plzní 2:5. Už zase, počtvrté v sezoně. Horší vstup do ligového ročníku na jihu Čech nepamatují. Dynamo chátrá na posledním místě tabulky s nulou na kontě, hrůzná je bilance sedmnácti obdržených gólů. V historii samostatné české ligy tolik branek v úvodních kolech žádný český klub ještě nedostal. Co se v klubu bude dít? Vedení situaci důkladně analyzovalo, mimo jiné chystá posilování kádru.



Podruhé za sebou vstřebávali pětigólovou rychtu. Přitom dost zbytečně, do značné míry se přídělu od Plzně dalo zabránit. Jenže slovo obrana zní v jihočeské kabině skoro jako nadávka. České Budějovice se v sezoně poráží samy, doplácí na naivní defenzivu a školácké chyby. Výsledkem jsou čtyři ztráty, sedmnáct gólů v síti a na bodovém kontě jedna velká nula. Taková bilance se těžko vstřebává a pořádně rozkývala židli trenérského dua Marek Nikl, Tomáš Zápotočný.

„Je to jako když dostane boxer v ringu KO a spadne, my asi ještě pořád spíme,“ kroutil hlavou zklamaný Zápotočný. „Mluvil bych naivně, že tlak na nás s Márou (Niklem) nebude vytvářený. Nesmírně si vážím pana majitele Koubka. Jestli nevyhrajeme s Bohemkou, nemáme tady co dělat. Tak hrůzný start v lize asi Budějovice ještě nezažily. Je mi trošku trapně, pro klub je to maličká ostuda, do takové situace nepatříme,“ pokračoval v upřímné zpovědi po utkání.

Hned v pondělí zasedli členové nejužšího vedení sportovního úseku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud