27. září 2023 • 12:40

Liga očima fanoušků: Derby? Ostuda od všech na hřišti. Baník si sedá

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
22
  • Video se připravuje ...

    FORTUNA:LIGA za sebou má devět kol, hlavním tématem víkendu bylo vyhrocené derby Slavie se Spartou (1:1). Plzeň si zastřílela proti Pardubicím, dobrá nálada panuje i v Ďolíčku a v Ostravě. Přečtěte si tradiční sloupky fanoušků předních českých klubů.

  • SPARTA PRAHA

    Byl to zápas MMA? Derby za hranou

    Kdo se těšil na derby, musel být zklamán. Výkon Slavie se Servette naznačoval, že soupeř má velmi dobrou formu. Stejně tak i naše vítězství nad nebezpečným Arisem Limassol ukázalo, že góly dávat umíme. Nic z toho jsem však na hřišti neviděl. Nasazení obou týmů nelze nic vytknout. Pouze to, že někdy bylo až za hranou, a mnohdy přerostlo do fyzického napadání nejenom hráčů, ale i zbytku týmů na lavičkách, včetně doprovodu.

    Vyvrcholením byl útok nepříčetného kapitána soupeře na našeho kapitána. Jsem zvědav, jak disciplinární komise tento souboj ohodnotí, neboť aktivita byla jednoznačně na straně Jana Bořila. (Bořil dostal stopku na čtyři utkání, Krejčí na dvě, více ZDE>>>) Remíza určitě spravedlivá, a přestože jsme branku soupeře přímo ohrozili jenom jednou, šancí jsme, dle mého názoru, měli zejména ve druhém poločasu více. Nechybělo mnoho, aby Wiesnerova či Panákova hlavička skončily v brance. Panák, který převzal po vyloučení LK 37 kapitánskou pásku, byl naším nejlepším hráčem, a v závěru zápasu útočil a hnal tým alespoň k vyrovnávací brance. Haraslínova penalta nechytatelná.

    MILOŠ KOLÁŘ. 72 let, fotbalový důchodce

    Eden v emotivních plamenech! Vyhrocené momenty remízové bitvy Slavie se Spartou
    Video se připravuje ...

  • SLAVIA PRAHA

    Ostudné derby a dobrý start v Evropě

    Nedělní zápas si nezaslouží dlouhý komentář. Byla to ostuda od všech účastníků na hřišti a mnohých podél něj. Oba trenéři stokrát můžou opakovat, že takhle hrát nechtěli, ale je naprosto očividné, že buď prostě lžou, nebo nejsou schopní svůj tým na zápas připravit. Když se bojové nastavení hráčů spojí s alibistickým sudím, který se hráčů na hřišti bojí a nedokáže je usměrnit ani o píď, dostaneme tuhle šlichtu. Slavii nyní čekají dva ligové zápasy venku, je naprosto nezbytné oba vyhrát a nenabrat zbytečnou ztrátu, o titul se bojuje už nyní.

    O hodně raději se vrátím k zápasu v Ženevě. Ten sice také moc krásy nepobral, ale Slavia i v kombinované sestavě pro jednou byla efektivní a z relativně malého množství šancí vstřelila dvě branky. Směrem dozadu zápas kontrolovala a byla z toho důležitá výhra venku. Už teď je velmi pravděpodobné, že Slavia bude hrát poháry i na jaře a jednoznačně by měla bojovat o první místo v tabulce. Poprvé v červenobílém nastoupil Andres Dumitrescu a hned ukázal, že může být zajímavým doplněním kádru.

    ONDŘEJ KREML. 40 let, vědecký pracovník

    SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:1. Derby plné emocí! Dvě penalty, vyloučení kapitáni
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Věřím, že se to na Spartě nezvrhne…

    Tak jsme se přesvědčili, že v popeleční – čti Konferenční – lize asi není slabý soupeř. Sice máme samý Balkán a východ, nicméně ořezávátka to nejsou. Ale zatím to nevadí, tři body jsou doma a historie se neptá, za jaký výsledek. Faktem je, že Kalvach dal dva góly ve dvou zápasech a to u něho není zvykem. On celý tým šlape, jen je škoda Staňkova zranění s Pardubicemi, snad se dá do soboty do pořádku. Dobré znamení pro mě je, že kdo nastoupí z lavičky, ten se opravdu snaží. A opět se budu opakovat: hrají mladí, hrají dobře, nikoho se nebojí a to je skvělé.

    Opravdu jsem zvědav na srážku se Spartou. Obě obrany mají okénka, útoky sypou branky jako na běžícím pásu, klidně by to mohlo být 3:3. Akorát cena za lístek, to je palba. Cenotvorba mi nějak uniká… Už to bohužel nebude pro obyčejný lidi. Taková tříčlenná rodina vyplázne tři tisíce a ani nemrkne. Taky by bylo dobré, aby se to na hřišti nezvrhlo jako v neděli. Naštěstí jsou snad mužstva soudná a uvidíme pěkný fotbal. Pro mě by i plichta byla moc hezká. Čest královně Viktorce!

    KOVI. 55 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Plzeň - Pardubice 6:2. Obrat ve velkém stylu, zářili stopeři i Durosinmi
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA

    Touha po fotbale vyslyšena

    Před týdnem jsem doufal, že až přijede Sigma do Ďolíčku, bude se hrát konečně fotbal a přání bylo vyslyšeno. Výborný výkon obou mužstev, okořeněný nádhernými góly, vyvrcholil famózním zelenobílým obratem a dal vzpomenout na minulou vynikající sezonu. Prosadili se všichni tři ofenzivní hráči, od kterých Bohemka produktivitu čeká! Na dva góly perfektně naservíroval Honza Kovařík a přesně tak si to zelenobílá obec představuje.

    Jedna vlaštovka jaro nedělá, ale sobotní výkon dal velký příslib, že ze sebe mužstvo dostalo zátěž z úvodu sezony, začíná se postupně dostávat do formy, v jaké ho chceme vidět a navíc si oproti minulým zápasům trenér Veselý pomohl i střídáním.

    Všichni se celý týden soustředili na jiný zápas, který ale fotbalu nenabídl ani trochu a kulturu do něj nepřinesl absolutně žádnou. Pokud se fanoušci snaží o nějaké zlepšení podmínek, omezení policejních hlídek a další, tak si sami pod sebou tentokrát podřízli větev, která bude narůstat další dlouhé měsíce. A nejsmutnější na tom je, že na tom značnou míru vlivu mají i funkcionáři. „Klokani“ bojují!

    VÍT LUKEŠ. 31 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Bohemians - Olomouc 3:2. Hosté dvakrát vedli, obrat dokonal Matoušek
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Všechno si sedá, z Olomouce tři body

    Při vší úctě ke Zlínu nevidím v lize, co se týče kvality kádru, slabšího soupeře, než jsou právě „ševci“. Utkání s nimi mělo až na pár minut jednoznačný průběh. Pět vstřelených branek je zápasu odpovídajících. Škoda jen, že obrana s brankářem Letáčkem neudržela čisté konto. A to i vzhledem k tomu, že hosté vystřelili za celý zápas na branku jednou. Vypadá to, že trenér Hapal konečně našel optimální sestavu. A že se těch změn v první jedenáctce událo. Oproti prvnímu kolu v Liberci byla v sobotu jiná hned na šesti místech! Zdá se mi, že si všechno sedá, sehráváme se a začínají se projevovat i nějaké herní automatismy. I když musím zmínit, že Zlín v současné kvalitě pro nás a náš výkon nemůže být měřítkem.

    Dnes povinně vyhrát v Zápech a v sobotu nás čeká těžký zápas v Olomouci, který může být pro celý podzim zlomový v tom směru, kam v tabulce patříme. Nicméně naše klubové možnosti, kvalita a šíře kádru plus fanoušci velí poprvé v sezoně z venku přivézt tři body.

    DAVID LIVEČ. 42 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Baník - Zlín 5:1. Demolice neškodných Ševců a další Vrbovo těžké shledání
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
22

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud