4. října 2023 • 16:40

Liga očima fanoušků: Sparta vs. Plzeň? Konečně fotbal. Neomluvitelná Slavia

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Nejvyšší česká fotbalová soutěž zaokrouhlila počet odehraných kol na deset. FORTUNA:LIGA se po předchozím derby pražských „S“ tentokrát dočkala třaskavé bitvy mezi Spartou a Plzní. Jak ji viděli fanoušci obou klubů? Smutek panuje u Slavie, která nedokázala proti domácím Teplicím uhrát víc než bezgólovou remízu. Bohemians padli v Mladé Boleslavi, naopak Baník udržel dobrou pohodu i na hřišti nevyzpytatelné Olomouce. Přečtěte si tradiční sloupky fanoušků vybraných českých klubů.

  • SPARTA PRAHA

    Konečně jsme zase viděli fotbal!

    Po minulém derby, po němž jsem se cítil, jako bych vylezl ze strojku na maso, opět do české kotliny zavítal fotbal. Je třeba říci, že se o to přičinila obě mužstva. Plzeň mě překvapila, byla našemu týmu víc než dobrým soupeřem. Trenér Koubek se ukázal jako velký odborník, stratég, diplomat a v neposlední řadě bývalý sparťan. Jeho pozápasové hodnocení bylo objektivní, nehledal žádné výmluvy. Myslím, že v Hradci si drbou hlavu, když dali na dojmy a tvrzení okolí, že trenér byl příliš náročný, a proto musel odejít. Snad jim to Náchoďák Kotal vysvětlí a vrátí pravidla zpět. 

    Od nás dobrý týmový výkon, Kuchta mohl ten svůj opepřit dalšími dvěma brankami, konečně první ligová Laciho a Vitík si vyzkoušel roli posledního zachránce. Rozhodčí správně neuznal po gólu každé straně, zápas neovlivnil. Na závěr pouze poznámka, že kdyby se při vyrovnávacím gólu Durosinmiho takhle vyšplhal po protihráči náš LK 37, branka by jistě neplatila. Pro pana Chorého jen tolik, že původ jeho příjmení mi je po dvojzápase s námi naprosto zřejmý.

    Miloš Kolář. 72 let, fotbalový důchodce

    Chorého se bojí. Škoda, že jsem toho pána nepotkal, říká Řepka. Proč je antiKuchta?
    Video se připravuje ...

  • SLAVIA PRAHA

    Pro výkon v Teplicích neexistuje omluva

    Slavia zaslouženě přišla o dva body remízou v Teplicích po velmi slabém výkonu. Není to první bodová ztráta v sezoně, ale první, kterou nelze lehce omluvit nebo vysvětlit. V Jablonci se slávistům také nedařilo, ale neproměnili penaltu, někteří hráči základu chyběli a domácí se k dělbě bodů prozdržovali simulováním. Remíza v derby přišla v zápase, ve kterém se fotbal ani nehrál. Nic z toho však nelze aplikovat na zápas v Teplicích.

    Trenér Trpišovský mohl postavit optimální sestavu, snad až na zraněného Ševčíka. Hráči byli vesměs odpočinutí, většina nehrála týden. Jen pár fotbalistů nastoupilo ve středu v Kroměříži, kde se téměř ani nezapotili. Soupeř nechtěl zápas rozbít, sice bránil, ale rozhodně nezdržoval tak úmorně jako Jablonec. A přesto Slavia předvedla hanebný výkon. Nerozumím tomu, že trenéři nebyli schopni na vývoj zápasu reagovat a změnit herní styl tak, aby produkoval šance. Nedělní výkon musí mít nějaké důsledky pro další zápasy a nesmí se ve zbytku sezony opakovat.

    Ondřej Kreml. 40 let, vědecký pracovník

    SESTŘIH: Teplice - Slavia 0:0. Trápení v útoku. Chytilův gól odvolán, Mandous lapil penaltu
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Na Letné kompletně palec nahoru

    Na Letné proti rozjeté Spartě to pro nás byl jeden z těch zápasů, které nám v této sezoně ukážou, jak na tom doopravdy jsme. Musím říci, že herně to bylo velice pěkné, akorát domácí tým je zatím o kus dál než my. Nicméně úplně mi to nevadí, sobotní utkání se nedalo srovnat s derby, které připomínalo válku. Jedna prohraná bitva nás nemůže položit, a pokud nadšení a elán vydrží, máme se na co těšit.

    V ochozech i přes nesmyslně předraženou cenu lístků byla Plzeňáků hromada, atmosféra parádní. Prostě zápas kompletně s palcem nahoru. I když výjimky se najdou: Sampson Dweh tentokrát nic moc a Janu Kopicovi to taky moc nešlo. Jinak brankář Jindřich Staněk je třída a mladíci hráli to, co jsem očekával. Ted přijdou všednější utkání. Astana až někde v pr... a Jablonec, který se zatím moc nechytá. Pevně doufám ve dvě výhry.

    Čest královně Viktorce, zvykejte si, dobře už tady bylo...

    KOVI. 55 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Sparta - Plzeň 2:1. Drama rozhodl Kuchta, Vitík zachránil výhru
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Sedmkrát bez bodu, střídáním nerozumím

    Na první pohled je Mladá Boleslav příjemnou destinací na výjezd, protože cesta z Prahy není vůbec dlouhá a navíc se i v menším počtu dá poměrně snadno vytvořit domácí prostředí. Na ten druhý začíná být pro příznivce Bohemians dosti neoblíbenou. Zelenobílí šestkrát v řadě odjeli bez bodů a na sedmý pokus se nic nezměnilo. Jak už bývá zvykem, sestřelili je bývalí hráči klubu. Ona to taky není žádná věda, když jich v sestavě běhá třeba pět.

    Po skvělém domácím výkonu se na zápase těžko hledají nějaká pozitiva. Snad jen gólová spolupráce Kovařík – Matoušek, kdy jeden zase ukázal svou vymazlenou levačku a druhý se snad gólově chytil a pomůže to jemu i týmu v dalších zápasech. Dále už se budu jen opakovat. Nerozumím střídáním, která trenérský štáb opakuje ve druhém poločase. Jak pronesla jedna ikona: „Trenéři na to mají školy, já mám ho…“, a tak k tomu pouze řeknu, že rozhodně nejsem sám, kdo má v tu chvíli pod návalem vzteku chuť sebrat se a jít ke stánku na klobásu.“ Tak v sobotu na Náměstíčku. Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 31 let, živnostník

    SESTŘIH: Mladá Boleslav – Bohemians 2:1. Tři body Středočechům zajistili bývalí Klokani Yusuf a Pulkrab
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Pojďme stoupat tabulkou, kádr na to máme

    Výjezd do Olomouce se jako tradičně proměnil ve slezskou invazi. Atmosféra díky chacharům byla lepší než ve Vítkovicích (Městský stadion je pro fotbal a patřičnou kulisu zcela nevyhovující).

    Chci opět pochválit zvolenou základní sestavu, která působí každým zápasem sehranějším dojmem. Při prvních dvou brankách nám pomohl domácí gólman, nicméně musím vyzdvihnout pohyblivost a rychlost Tanka. Po vyloučení sice Sigma ve druhém poločase kousala, ale zápas definitivně zlomil David Buchta. Před svým gólem předvedl fantastický první dotek, který má jeden z nejlepších v lize. Konečně dostal důvěru a trenérovi a týmu ji maximálně splácí. I díky Letáčkovi jsme uhráli na horké půdě nulu vzadu a takový Ewerton je v soubojích jeden na jednoho takřka nezastavitelný. O Jiřím Boulovi se v týdnu napsalo dost, já jen přidám, že jde vidět, co s hráčem dělá sebevědomí. K bojovnosti přidal i fotbalovost, paráda.  Ze soboty panuje spokojenost. Teď máme relativně lehčí los tak věřím, že budeme body sbírat a tabulkou stoupat vzhůru i nadále. Kádr na to máme…

    David Liveč. 42 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Olomouc - Baník 0:3. Hrubé kiksy Macíka zajistily hostům snadnou výhru
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud