Premium
10. října 2023 • 04:50

Sparta je na vlně i blíž Evropě. Jak se zlepšila? Podaný: Nevidím moc slabin

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jede dál na vlně, ligou se dosud prodírá bez výraznější kolize. Sparta nabrala tempo a po jedenácti kolech hlásí druhý nejlepší start v nejvyšší české soutěži za posledních deset let. Za památnou mistrovskou sezonou 2013/14 se drží pozadu o dva body. Český mistr nedávno prošel testem proti Slavii a Plzni jen s malými výhradami, držel se i proti Betisu. Vyhoupl se na evropský level?



Rozdíl oproti loňskému podzimu by přehlédl málokdo. Sparta v tomto období kousala sérii pěti remíz v řadě, k dokonalosti tehdy chybělo víc než dost. Fanoušci z tribun pískali a kolem trenéra Briana Priskeho panovala nejistota, jestli byl správnou trefou.

Pochyby po roce zřejmě definitivně vyprchaly. Důkazem jsou především zisky. Sparta se ve srovnání s ligovým ročníkem posunula za úvodních jedenáct kol o devět bodů.

Progres je viditelný. Jenže šel postupně a mnohdy pomalu. I když Letenští už na jaře získali mistrovský titul. „Teď jsou ještě o dost dál,“ zmínil Jakub Podaný, bývalý prvoligový záložník.

Ano, Sparta je momentálně v absolutní pohodě. Výsledkově i herně, což potvrdila nedělní výhrou s Hradcem Králové (3:1). A to navzdory tomu, že sedmdesát minut absolvovala v oslabení.

„Záložní řada hrála velmi dobře,“ našel hlavní důvod expert Miroslav Jirkal během nového dílu pořadu Ligový insider. „Předvedli ideální hru bez míče. A pokud ho získali, skvěle kombinovali na dlouhou vzdálenost. Sparta má

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud