25. října 2023 • 17:50

Bavili ligu, teď se živí jinak: hotel pro psy, ajťák Sionko i Vaniak na stavbě

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
3
  • Co dělají po kariéře někdejší výrazní ligoví fotbalistéCo dělají po kariéře někdejší výrazní ligoví fotbalistéFOTO: Koláž iSport.cz

    Dlouho bavili fotbalové fanoušky v lize, po konci kariéry ale živobytí našli mimo fotbalový svět. A u některých někdejších výrazných hráčů jejich volba překvapí. Projděte si nové role vybraných fotbalistů!

  • Martin Vaniak

    Deset let poté, co skončil svou působivou kariéru, se Martin Vaniak rozhodl pro radikální změnu. Bývalý skvělý gólman a poté trenér brankářů zmizel do Švýcarska, kde se před třemi lety začal protloukat na stavbě. Nejdřív ve firmě společně třeba s dělníky z Kosova, pak se spojil s kamarádem Michalem Rybkou, bývalým reprezentantem v univerzitním hokeji nebo ve florbalu. „Děláme renovace, malujeme byty. Cokoliv, co je potřeba," popsal Vaniak pro iSport TV. Fotbal dal na vedlejší kolej, ale dál trénuje - akorát amatérský tým. Velkou Vaniakovu zpověď o novém životě čtěte zde >>>

    Vaniak: Ze sparťanských útočníků mám strach, ale Slavia udělá titul. Co v derby rozhodne?
    Video se připravuje ...

  • Milan Pacanda

    Talentu měl na rozdávání, jenže nalajnovanou hvězdnou kariéru přetrhlo zranění. Milan Pacanda se psychicky složil, problémy řešil alkoholem, stal se závislým na automatech. Z milovaného Brna se pak ještě přesunul do Sparty, ale do výšin už to nedotáhl. Po kariéře střídal nejrůznější zaměstnání, nejdéle byl malířem pokojů. Dnes pracuje v hotelu. „Šéfová mi radila, ať řeknu, že dělám provozního, to bohužel zatím ne,“ pousmál se v pořadu O2 TV TIKI TAKA. „Su tam spíš třeba za barem nebo na recepci, co je potřeba,“ dodal.

    Pacanda byl malíř pokojů, teď dělá v hotelu. Osudový faul (ne)odpustil
    Video se připravuje ...

  • Libor Sionko

    Kabinu fotbalového nároďáku vyměnil za kancelář. Libor Sionko před rokem skončil jako manažer reprezentace a návrat k fotbalu neplánuje. „Vrátil jsem se k původní profesi a angažoval jsem se v IT firmě. Jsem vystudovaný ajťák, mám maturitu z výpočetní techniky. To mě vždycky bavilo, a kdybych nedělal fotbal, věnuju se tomu tenkrát dál,“ překvapil v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz.

    Bývalý manažer reprezentace Libor Sionko během tréninku národního týmuFoto Pavel Mazáč / Sport

  • David Lafata

    Legendární kanonýr Sparty David Lafata u fotbalu zůstal. Ale v trochu jiné (a překvapivé) roli. Trénuje ho totiž na sportovním gymnáziu v Českých Budějovicích. Před pěti lety se nechal přesvědčit a nelituje. „Jsem rád, že jsem nabídnutou šanci využil. Tahle práce mě baví,“ říká ve speciálním videorozhovoru pro iSport TV.

    Život po top kariéře: profesor gólů David Lafata cepuje studenty
    Video se připravuje ...

  • Lumír Mistr

    Se Spartou získal pět titulů, jeden ještě československý. Lumír Mistr se občas ukázal na Silvestrovském derby nebo se sejde s fotbalovými kamarády, nicméně živobytí si obstarává mimo trávníky. Pár let makal se sádrokartonem, pak přesedlal k ostraze objektů. „Služby jsou dvanáctihodinové a na starosti máme areál o velikosti více než jednoho kilometru. Chodíme pěšky se psem nebo také jezdíme autem, komunikujeme s lidmi kolem parkování a už bylo potřeba řešit i pokusy o krádeže,“ popisoval před časem v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

    Lumír Mistr (vpravo) s Martinem Frýdkem starším na padesátinách dalšího sparťana Jiřího NovotnéhoFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Roman Hubník

    Ještě během kariéry si založil firmu, do níž pak po hořkém konci v Olomouci plynule přešel. Věnuje se motorkám nebo stále modernějším elektrokolům. „Skládáme je, servisujeme. Máme také čtyřkolky, i dětské, motorky krosky, koloběžky i pro dospělé. Trávím ve firmě celý den, baví mě to,“ popsal v rozhovoru pro Sport.cz.

    Roman Hubník podniká v motorkách či elektrokolechFoto Martin Sekanina (Blesk)

  • Tomáš Smola

    Tvrďák Tomáš Smola hrál za Baník či Opavu, ale musel skončit kariéru ve 33 letech kvůli problémům s kolenem. O svém dalším angažmá měl jasno: fotbal vyměnil za rodinnou firmu. „Neměl jsem strach o to, co budu dělat. Nastoupil jsem k tátovi, zabýváme se stavebnickými pracemi. Mám na starosti například přípravu materiálu,“ přiblížil pro iSport.cz.

    Tomáš Smola na Malta Cupu 2020Foto Erno Lelkes

  • Marek Jungr

    I někdejší záložník Sparty, Teplic či Jihlavy Marek Jungr musel s kariérou seknout dřív, než chtěl. A vrhl se do podnikání s manželkou, která trénuje psy. Spolu s ní založil a provozuje psí hotel, kde vašeho čtyřnohého miláčka nejen ubytují, ale zajdou s ním i na výlet či pomůžou odstranit problémové chování.

    Jihlava - Jablonec: Gól Marka Jungra na 1:0
    Video se připravuje ...

  • Marcel Gecov

    Ještě jako aktivní fotbalista založil Marcel Gecov designové studio, z něhož vyrostla developerská firma, která spravuje nemovitosti za 1,3 miliardy korun. Před pár lety rozjel luxusní značku ložního prádla, s níž chce prorazit i v zahraničí, vlastní také podíl v čistírně prádla a rozjíždí projekt fyzioterapeutické kliniky.

    Marcel GecovFoto Delicode.cz

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud