8. listopadu 2023 • 13:33

Liga očima fans: výhra v chrámu zla a hnusu. Kuchta jako postřelená slepice

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
5
  • Video se připravuje ...

    FORTUNA:LIGA nabídla ve svém 14. pokračování zajímavé momenty. Ve šlágru kola vyloupila Plzeň po vítězství 2:1 Eden, neboli dle fanouška Viktorie „chrám zla, drahoty a hnusu“. Příznivci Slavie si uvědomují, že tudy cesta k titulu nevede, tíží je hlavně způsob oné prohry. Ani Sparta v utkání s Bohemians (2:0) vyloženě nedominovala, „klokani“ cítí, že naději na dobrý výsledek jim vzal zbytečný zákrok Matěje Hybše. Na Letné mají radost alespoň z návratu Lukáše Haraslína, jenž naskočil do duelu po zranění. Přečtěte si tradiční sloupky příznivců vybraných českých klubů.

  • SPARTA PRAHA

    Světlé body: Birmančevič a Haraslín

    Oba zápasy s Bohemians se podobaly jako vejce vejci. Vysoké napadání a agresivní hra, většinou v mezích pravidel, nám první poločas opět dělala problémy. Bylo ale zřejmé, že v takovém tempu nemůže soupeř vydržet celé utkání. Musel zákonitě zvolnit, a tak přišly naše chvíle. Zlepšená hra, narůstající tlak a množství šancí, pohříchu neproměněných, byly toho důkazem. Vítězství je fajn, s „klokany“ to nikdy není pohledný fotbal. V zápase technicky zazářil Birmančevič, gól se mu však podařilo dát až z penalty. Dalším světlým bodem je uzdravení Haraslína, který by tak teoreticky mohl nastoupit v Glasgowě, LK 37 zůstává zahalen tajemstvím. Zda dvojutkání s Bohemkou bylo dobrou průpravou pro Rangers, si tentokrát netroufnu tipovat. Skotové budou muset útočit, což jim, jak jsme viděli v závěru utkání v Praze, nedělá žádné potíže. Nakonec pro našeho trenéra: je sympatické, pokud chválí hráče a zakolísání bere vždy na sebe. Mělo by to však být v souladu s děním na hřišti a chválit je na místě za opravdu mimořádný výkon.

    Miloš Kolář. 72 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Sparta - Bohemians 2:0. Vysvobození po penaltě na Kuchtu
    Video se připravuje ...

  • SLAVIA PRAHA

    Tímto způsobem se titul získat nedá

    Věřím, že nejsem sám, kdo po dvou druhých místech měl jako největší cíl pro nynější sezonu zisk titulu. Klub tato očekávání už před jejím startem tlumil skrz výroky Jaroslava Tvrdíka, nicméně pokud tým po třinácti kolech vede tabulku a ztratí jen šest bodů, nic jiného než boj o titul dost dobře ani očekávat nelze. Po nadějném výkonu v Ďolíčku tak slávisté měli doma potvrdit první místo výhrou nad Plzní. To se nestalo. Nejde ani tak o to, že Slavia prohrála. Největším vykřičníkem je, jakým způsobem prohrála. Po třiceti vyrovnaných minutách byla po celý zbytek zápasu doma v Edenu jasně horším týmem, přičemž ji nepřehrával AS Řím, ale „jen“ Viktoria Plzeň. Ta přitom bojuje s Olomoucí a Mladou Boleslaví o třetí místo. Není to v této sezoně zdaleka první špatný výkon. Poslední tři domácí ligové zápasy byly všechny hrozné. V derby fotbal umřel na celé čáře, proti Slovácku si Slavia vytvořila minimum šancí a Plzeň byla v Edenu odvážnější než „sešívaní“. Tohle se ve zbytku ročníku nesmí opakovat.

    Ondřej Kreml. 40 let, vědecký pracovník

    Slavia? Po přestávce jsem neviděl systém. Stopeři kupí chyby, míní Uhrin
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Ten pocit už jsem si ani nepamatoval…

    Tak sláva, vše špatné a zlé je zapomenuto! Porazili jsme úhlavního nepřítele, a navrch v jeho chrámu zla, drahoty a hnusu. A po dlouhé době – po devíti a půl letech. Už jsem si ten pocit z Edenu ani nepamatoval. Zápas ale nijak krásný nebyl. Ze začátku to vypadalo na zajeté koleje. Rychlý gól v plzeňské síti, sice velká snaha z naší strany, ale bez výsledku. Ovšem soupeř si myslel, že se asi porazíme sami… A to my ne! Okénka v obraně u slávistů se otvírala, krásné přihrávky na Erika Jirku se neminuly účinkem, proměnil je parádně. Prostě pan Koubek to na Slavii umí. Všichni na hřišti nechali všechno, to samé platilo i v hledišti. Staněk se vrátil v pravý čas, i když toho moc řešit nemusel. Bohužel v útoku počítáme ztráty, Vydra je mimo hru, a to je nemilé. Nějak ho ale nahradíme, tohle nás posílí.

    Jestli jsme se vrátili do boje o titul? Nevím, já hlavně chci, ať hrajeme pěkný fotbal, a na to máme. Čest královně Viktorce, zvykejme si. Dobře už bylo.

    Kovi. 56 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Slavia - Plzeň 1:2. Otočka Viktorie! Zářil dvougólový Jirka
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Naše výkony jdou nahoru dolů

    Působíme trochu jako schizofrenní tým. Je to u nás nahoru dolů. Vypadnout v pohárovém utkání ve vyhnanství se Zlínem, kdy jsme si pořádně ani nevytvořili šanci, to byla ostuda. Hráči si od fans po zápase taky vyslechli své a nepomohl tomu ani trenér Hapal, který mluvil v pozápasovém hodnocení o výborné hře a nutnosti dostat opět více času. Pár dní na to naopak předvedeme hodně povedený výkon v Karviné, odkud jsme si odvezli tři body. Mám takový pocit, že máme problémy se prosadit, pokud na nás soupeř vytáhne hlubokou obranu. Se Zlínem to přesně takhle bylo. Zato Karviná doplatila na to, že s námi chtěla hrát fotbal. Do zavřených obran mi chybí více ofenzivní podpory a kvality od krajních beků (Ndefe hrál v Karviné skvěle). A tak jak jsem si po Zlínu a Jablonci říkal, co bychom v té Evropě dělali. V neděli na Spartu jdu s velkým očekáváním. Minimálně s tím, a píšu to tady před tímto zápasem každý rok, v Ostravě to musí bolet. Musíme je pokopat a nejlépe i porazit!

    David Liveč. 42 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Karviná - Baník 1:3. Rychlý obrat zařídili Ewerton a Buchta
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Dárek od Hybše. Penalta ano, ale…

    Před týdnem jsem psal, že Bohemka nemá proti soupeřům ze špičky kromě kvalitní defenzivy příliš co nabídnout, a ve dvojzápase se Spartou se příběh opakoval. Nechci tvrdit, že pohárové klání bylo důležitější, ale přece jen doma byla cítit větší šance na dobrý výsledek. Prohra 1:2 byla se ctí, ale k vítězství měli zelenobílí daleko. Na Letné se očekával kolotoč ze strany domácích. Ten se díky aktivní obraně „klokanů“ nekonal. V době, kdy fanoušci začali věřit v remízu, vyrobil Matěj Hybš úplně nesmyslnou penaltu. Opomeňme Kuchtovu reakci, kdy si lehl jako postřelená slepice a do tváře ho udeřila světová jednička v těžké váze. Ano, Spartu penalta vysvobodila, protože blok „klokanů“ byl opravdu výborný, ale o faulu dle mého nelze diskutovat. Obránce nemůže jít do souboje tímto způsobem, navíc ve chvíli, kdy útočník je zády k brance a není nebezpečný. Úplně zbytečný dárek, který zmačkal a zahodil předešlé dobré vystoupení do koše. Moc bych si přál, aby však rozhodčí byli v podobných rozhodnutích konzistentní – a na to nevsadím ani staré kecky. „Klokani“ bojují!

    Vít Lukeš. 31 let, živnostník

    Sparta - Bohemians: Hybš strčil zezadu do Kuchty, penalta pro domácí!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud