Premium
8. prosince 2023 • 05:00

Seš ty normální? Chorý štve ligu. Jak to, že mu špinavá hra dál prochází

Vstoupit do diskuse
63
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve FORTUNA:LIZE nikdy nebyl vyloučený. Pověst má však řádně umazanou. Napříč soutěží platí Tomáš Chorý za hráče používající v boji nefér způsoby či dokonce zákeřnosti. Ve středečním zápase trefil gólmana Matouše Trmala ve chvíli, kdy měl míč dávno v držení. Nebylo to zdaleka poprvé, co během podzimu vyvolal bouři negativních reakcí. „Dělá věci za hranou,“ říká expert Sportu Stanislav Levý. A zdaleka není sám. Plzeňský habán ligu šíleně štve.



Před dvěma týdny, přesně dvacátého listopadu, prožil Tomáš Chorý jeden z nejkrásnějších dnů kariéry. Brankou a asistencí v závěrečném kvalifikačním duelu s Moldavskem (3:0) poslal Česko na mistrovství Evropy. Zcela zaslouženě sklidil tuny pochval. Prudce zesílil názor, že by měl být – pokud si udrží formu – součástí finálního kádru na turnaji v Německu.

Proč ne. Osmadvacetiletý útočník opakovaně předvedl, že se umí orientovat nejen na domácí scéně, ale nečiní mu problém likvidovat obrany i na mezinárodním poli. V aktuální sezoně skóroval víckrát v evropských pohárech než v tuzemské soutěži. Rok nazpátek dostrkal Viktorii do Ligy mistrů, i v nejblyštivější klubové soutěži napříč sportovním světem se střelecky prosadil. A to hned dvakrát.

„Pro soupeře je nesmírně nepříjemný, důrazný v osobních soubojích. Plzeň si o něj může pomoct a hru zjednodušit. Tomáš se zlepšil

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
63

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud