18. prosince 2023 • 05:00

Sparta po Teplicích: rychlá červená, úspěšný podzim i přestupový výhled

Vstoupit do diskuse
66
  • Video se připravuje ...

    Poslední zápas podzimu Sparta zvládla - i když byly Teplice nepříjemné, nebezpečné. Prakticky od začátku zápasu hrála v deseti po vyloučení Lukáše Sadílka, k tomu brzy prohrávala. Ve druhé půli přišel velký obrat, vítězná branka na 2:1 v poslední minutě. Co vše se na Letné událo? A jaká bude přestupová zima?

  • Rychlá červená

    Už od čtvrté minuty hrála Sparta oslabena. Po vlastní standardní situaci špatně zpacifikovala brejk hostů, konkrétně dlouhý pas za obranu. Peter Vindahl vyběhl na míč za obranu, chtěl ho odhlavičkovat k Lukáši Sadílkovi, jenže před něj se dostal hbitý Michal Bílek a uháněl sám na prakticky prázdnou bránu. Sparťan ho stáhl. Vyloučení bylo jasné.

    „Podělili se na tom Peter se Sáďou. Věřili, že dělají správnou věc, ale nakonec z toho byla červená karta. To je prostě fotbal,“ glosoval trenér Brian Priske.

    Sparta - Teplice: Po bídné rozehrávce Vindahla zatáhl za záchrannou brzdu Sadílek, ČK!
    Video se připravuje ...

  • Velký obrat

    Ve druhém poločase Sparta pořádně utáhla provazy kolem nepříjemných Teplic. Pomalu (nakonec se ukázalo, že i jistě) ničila jejich odpor. Srovnala zvláštním gólem Ladislava Krejčího, v 90. minutě rozhodl Victor Olatunji.

    „Zásadní byla naše touha po vítězství. Snažili jsme se furt stejně a přidávali, což nám přineslo vítězství. Nepolevili jsme a pořád věřili. Říkali jsme si, že musíme hledat co nejvíc skulin, abychom soupeře přečíslili. To se povedlo a nakonec jsme i dvě situace proměnili,“ liboval si kapitán Krejčí.

    Sparta - Teplice: Olatunji poslal Letnou do extáze, gól potvrdil VAR, 2:1
    Video se připravuje ...

  • Sparťanský podzim

    Vede ligu s padesáti body. V Evropské lize se prodral do jarní části, v pondělí se dozví jméno soupeře. Nevyšel vlastně jen postup do Ligy mistrů, v předkole Sparta padla s FC Kodaň. Jak hodnotí první část ročníku kouč Priske?

    „Bez debat jsem šťastný a spokojený. Naplňuje mě, jakým způsobem jsme pracovali. Vedeme ligovou tabulku, získali jsme padesát bodů a odehráli jsme deset těžkých zápasů v evropských pohárech. Chtěl bych pochválit hráče a realizační tým za práci, kterou odvádíme,“ pronesl.

    Sparta se s podzimem rozloučila vybojovaným vítězstvímFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Letenské změny

    V lednu se rozjedou přestupové hry. Změny ve sparťanském kádru budou jako vždy ostře sledované. Už v minulém týdnu se objevilo, že mají Letenští zájem o Markuse Solbakkena, norského reprezentanta ze Stavangeru. „Nemám nic, co bych k tomu řekl. Nebudu reagovat na konkrétní jména,“ nekomentoval Priske. Jednání by měla stále probíhat, kluby se zatím neshodly na přestupové sumě. „Je jasné, že když se po pěti měsících otevře transferové okno, že změny přijdou. A to jak odchody, tak příchody. Až o něčem budeme vědět, budeme vás informovat,“ slíbil kouč.

    Trenér Sparty Brian PriskeFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Teplický strach

    Vedly, hrály předlouhou přesilovku. Velmi dobře bránily. Přesto nakonec nebraly v Praze ani bod. Teplice podlehly tlaku, které na ně navalily plné tribuny na Letné a také stoupající tempo i výkon úřadujících šampionů.

    Trenér Zdenko Frťala navíc našel ještě jeden zásadní důvod, který se ostatně ve sportu při střetech outsidera s favoritem opakuje. „Bylo vidět, že jsme měli v hlavách tu důležitost, že bychom mohli být úspěšní proti takovému týmu,“ povídal. „Myslím, že jsme se toho zalekli. Byli jsme hodně blízko.“

    Trenér Teplic Zdenko Frťala na LetnéFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
66

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud