Michal Koštuřík
Premium
14. ledna 2024 • 12:37

Rána pro Zlín! Tkáč má trombózu. Přijde talent ze Sparty i Afričané   

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten kluk má fakt pech. Po více než roční zdravotní pauze se David Tkáč (21) na podzim vrátil plnohodnotně k fotbalu a byl jedním z nejlepších hráčů Zlína. Teď bude delší dobu opět mimo hru. Má trombózu, podle informací iSport.cz zabere léčba až tři měsíce. „Je to obrovská komplikace,“ přiznává trenér Bronislav Červenka. Těšit se naopak může na posilu ze Sparty!  



Nejspíš až někdy na konci března bude moct Zlín využít schopností Davida Tkáče. Velká krevní sraženina v bérci ho znovu odstavila z pracovního procesu. Další rána pro střed zálohy: „Out“ je rovněž talent Tom Slončík, jemuž vystřeluje bolest z kotníku do zad. Podstupuje vyšetření v Plzni u specialisty. V jeho případě by však nemělo jít o vážnější svízel. Jenže Tkáč, to je rána…

V první polovině sezony dal reprezentant U21 tři góly, na jeden přihrál. Odehrál osmnáct zápasů, patřil do základu. Po dlouhé pauze se vrátil do formy, v záloze to na něm stálo. „Přijdou noví hráči, ale bude jim chvíli trvat, než si zvyknou na to, co po nich chceme,“ upozorňuje Červenka, jenž musí za oporu rychle hledat náhradu.

Nabízí se španělský šikula Pablo González, který doléčuje zranění a vrací se do tréninku. Variantou je i Jakub Janetzký. „Nechcete přijít o hráče, který dokáže být rozdílový. Kača má velkou kvalitu. Pořád doufám, že se vrátí dřív než za tři měsíce,“ přeje si kouč předposledního celku FORTUNA:LIGY. „On a Slon (Slončík) nám řešilo ofenzivu směrem nahoru. Pablo je typologicky jiný. Může tam hrát i Janec (Jenetzký) nebo Bayo,“ naráží na příchod Fahada Azize Baya (25) z druholigového Vyškova. Ugandský reprezentant by se měl po nemoci připojit ke Zlínu v pondělí. Do středy se očekává příjezd

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud