8. února 2024 • 22:15

Party sudích na Tenerife? Měli rušit a sníst hostům snídani. FAČR reaguje

Autor: šp
Vstoupit do diskuse
67
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Buďte na nás slušní, pak bude všechno v pořádku. Pokud ne, budeme vám udělovat žluté karty. A klidně spousty. Takový vzkaz vyslali lize ve čtvrtek dopoledne rozhodčí. O pár hodin později měli z ostudy kabát.



Na lednovém soustředění na Tenerife se měli opojení alkoholem velmi nevhodně chovat, v noci rušit hotelové hosty a dokonce všem sníst snídani. Manažer hotelu Landmar La Playa měl údajně druhý den ráno čelit spoustě stížností.

Na šokující počínání českých rozhodčích upozornil novinář Luděk Mádl ve svém pravidelném glosáři.

Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz mělo jít z drtivé většiny o asistenty, nikoliv hlavní arbitry. O celém skandálu se od prvopočátku ví na Strahově, nicméně silně delikátní záležitost měla být na veřejnosti ututlána, a to údajně dokonce i před několika členy výkonného výboru asociace…

Sport Magazín +PLUS k jarní fázi: 76 stran, soupisky, boj o titul, Priske a Kušej. Objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Fotbalová asociace na dotaz Sportu reagovala a zpochybnila rozsah incidentu, „Rozhodčí na třech pokojích byli ve čtvrtek 25. ledna kolem 23:00 upozorněni na to, že hlasitým hovorem na balkonu rušili ostatní hotelové hosty a noční klid. Po upozornění hotelovou službou došlo k okamžitému sjednání nápravy,“ píše se v prohlášení, celé si ho můžete přečíst níže. 

Podle Mádla měla být celá záležitost intenzivně řešena přímo na Kanárských ostrovech předsedou komise rozhodčích Liborem Kovaříkem, který v reakci na alkoholový večírek nařídil tzv. yoyo testy sloužící k diagnostice tělesné výkonnosti. Někteří měli vybouchnout…

A ještě jeden malér řeší na Strahově. Elitní domácí sudí Ladislav Szikszay neprošel fyzickými testy UEFA. Snad kvůli momentálnímu zdravotnímu handicapu, ale v zákulisí se velmi hlasitě hovoří o tom, že to tak úplně nebylo a že pro Szikszaye to zřejmě bude konečná v mezinárodní kariéře.

Po listopadovém skandálu tria reprezentantů, kteří dva dny před rozhodujícím zápasem evropské kvalifikace vyrazili na diskotéku Belmondo v centru Olomouce, řeší svaz další vážný průšvih.

Vyjádření FAČR

„Fotbalová asociace České republiky cítí potřebu se vyjádřit ke spekulacím a dezinformacím spojenými se soustředěním rozhodčích pro profesionální soutěže ve Španělsku před začátkem jarní části sezony.

Komise rozhodčích FAČR byla v pátek 26. ledna v dopoledních hodinách informována zástupcem hotelu Landmar Playa La Arena, kde seminář KR FAČR probíhal, o tom, že rozhodčí na třech pokojích byli ve čtvrtek 25. ledna kolem 23:00 upozorněni na to, že hlasitým hovorem na balkonu rušili ostatní hotelové hosty a noční klid.

Po upozornění hotelovou službou došlo k okamžitému sjednání nápravy.

KR FAČR byla také vyrozuměna o tom, že jeden z rozhodčích zkonzumoval ve stravovací sekci hotelu několik sendvičů, připravených pro jinou skupinu hotelových hostů po jejich příjezdu na hotel v nočních hodinách.

KR FAČR záležitosti týkající se porušení disciplíny obratem interně vyřešila.“

Vstoupit do diskuse
67

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud