Pavel Šťastný
Premium
13. dubna 2024 • 12:05

Lavičky zlobí: 95 karet! Nejhorší je Sparta. Šéf viní české prostředí

Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brian Priske usedne dnes proti Bohemians na trestnou lavici. Šéf Sparty dostal v posledním kole čtvrtou žlutou kartu, čímž se přidal ke čtveřici dalších hříšníků. Členové realizačních týmů obdrželi v tomto ligovém ročníku dohromady pětadevadesát karet, čímž výrazně překročili rekord ze sezony 2019/20. „Kritika špatného výkonu rozhodčích patří k trenérskému řemeslu,“ tvrdí Pavel Hoftych, někdejší hlava lavičky v Mladé Boleslavi či Liberce. Ale do jaké míry?



Ladislav Krejčí, kapitán Sparty, u lajny drcnul do Ondřeje Karafiáta. Stoper Mladé Boleslavi se sesunul na zem a rozhodčí Karel Rouček odpískal faul. Verdikt pobouřil Briana Priskeho, reagoval převelice emotivně (jako už mnohokrát v tomto utkání).

Oheň, který v trenérovi ze severu vzplál, přidusilo karetní napomenutí. Před Priskeho přilétla už čtvrtá žlutá karta v tomto ročníku, která mu zatarasila cestu na střídačku letenského týmu pro dnešní zápas na hřišti Bohemians.

„Proč by trenér nemohl nesouhlasit, když mu verdikt přišel přísný? Nechápu. Nedělejme z fotbalu playstation, umělý sport. Je o emocích,“ namítá kouč Pavel Hoftych. „Tolerance nebo respekt k soupeři a vůbec i rozhodčím, k tomu, co se děje na hřišti, absolutně schází,“ oponuje fotbalový funkcionář Tomáš Požár v novém dílu Ligového insidera.

Priske je nyní po Radoslavech Látalovi a Kováčovi, Miroslavu Koubkovi a Zdenku Frťalovi dosud pátým koučem, který si v této sezoně odpyká aspoň zápasový trest. Žlutou v průměru dostane téměř každé deváté ligové utkání.

Když přišel v létě 2022 do Sparty, působil jako gentleman, s rozhodčími komunikoval s respektem. Postupem času je bouřlivější, po sporných momentech startuje. „U něj vidím změnu trochu k horšímu,“ říká deníku Sport jeden z prvoligových arbitrů, který si nepřál být jmenovaný.

Jindřich Trpišovský, jeho protějšek ze Slavie, je na tom statisticky lépe. Za 166 startů viděl jedenáct varování, což znamená: na zápis do poznámek sudího si počká v průměru patnáct zápasů.

„Když jsem byl v Liberci, nejemotivnější zápasy byly s lavičkou Slavie. Byť oba kluby spolupracovaly a hodně hráčů chodilo sem a tam,“ vzpomíná Hoftych. „Jindra je klidnější, ale zbytek včetně hráčů je velmi aktivní. I když moje lavička také nebyla nikdy vzorná,“ doplňuje kouč.

Ano, „nezlobí“ jen trenéři. Přespříliš emotivní jsou i další členové realizačních týmů. Vzpomeňme podzimní derby „S“ (1:1), kdy červenou „za neoprávněný vstup na hřiště“ dostali Trpišovského asistent Pavel Řehák a vedoucí letenského družstva Miroslav Baranek. V polovině února neudržel nervy v zápase Sparty s Libercem ani lékař

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud