15. dubna 2012 • 23:05

Šok ve druhé lize. Fotbalista Švamberg (†25) spáchal sebevraždu

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Nečekaná smrt zasáhla český fotbal. Pětadvacetiletý obránce Roman Švamberg, kmenový hráč druholigové Vlašimi, byl v sobotu nalezen mrtvý v teritoriu Obvodního oddělení Čerčany. Nejspíš spáchal sebevraždu.



„Cizí zavinění smrti lékař na místě vyloučil,“ uvedla Diana Škvorová, mluvčí benešovské policie s tím, že bude provedena zdravotní pitva.

Proč si odchovanec pražské Slavie, jenž na jaře hostoval v divizní Velimi, vzal život? To nikdo z jeho okolí nedokáže pochopit.

„Byl bezkonfliktní. Nebyl to typ, který by vyloženě bavil kabinu, ale neseděl tiše v koutě. Ani jeho nejlepší kamarád, který sem s ním jezdil, si nevšiml, že by měl nějaké problémy,“ uvedl v Kolínském deníku kapitán Velimi Václav Antoš.

Zadák, jenž v sezoně 2009/10 odehrál ve druhé lize za Vlašim jednadvacet utkání, bydlel u rodičů a ve Velimi působil na hostování teprve od jara.

Minulý týden se ale na tréninku neobjevil a spoluhráči s ním ani nebyli v kontaktu. V sobotu pak bylo objeveno jeho mrtvé tělo.

„Je to strašná tragédie. Roman byl výborný kluk, fotbalista, super člověk,“ reagoval na děsivou novinku kapitán Vlašimi Jiří Petrů.

Nedělní divizní derby mezi Velimí a Kolínem, kde Švamberg rovněž působil, bylo po této události odloženo na 24. dubna.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud