Jan Podroužek
26. září 2012 • 05:25

INSPEKTOR: I. B třída u hřbitova ve Zlivi má nadstandardní podmínky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na I. B třídu paráda! Velmi slušné občerstvení, krásná pergola se zámkovou dlažbou, na druhé straně tribuna pro 200 lidí a pohyb týmu v horních patrech soutěže. Vítejte ve Zlivi, jihočeském městečku s 3 500 obyvateli, které leží kousek na západ od Českých Budějovic.



Všude božský klid. Ale kde je ten stadion? „Musíte sjet dolů na náves. Pardon, na náměstí!“ nemůžou si místní zvyknout na statut města. Přitom ten jim byl přidělen už v roce 1960.

U „Arény“, jak zlivští fotbalisté hřišti přezdívají, není s parkováním problém. Dost místa se najde u hřbitova, jen pár metrů od stadionu.

Pak vás ale překvapí dvě věci. Vstupné dělá 30 korun pro dospělého, což je na I. B třídu poměrně vysoká cena.

V sedmé nejvyšší soutěži v republice jde jinak dost často vidět, že diváky obchází během utkání pán s kasičkou a vymáhá dobrovolný příspěvek. Tady ale ne.

Na druhou stranu dostanete do ruky zpravodaj, což je vzhledem k fotbalové úrovni příjemné překvapení. Možná tím klub nahrazuje i neaktuální webové stránky, které končí dubnem 2012.

Trávník obíhá fungl nová tartanová dráha. Je úzká, takže diváky ani neodstrčí daleko od zápasového děje. Dominantní je pak pro „Arénu“ 50 let stará tribuna pro zhruba 200 lidí.

Podívejte se na návštěvu inspektora deníku Sport ve Zlivi
Video se připravuje ...

Je krytá, zjevem ale volá po rekonstrukci. „Tu chystáme. Buď přijde zbourat a sezení zbudujeme na druhé straně, nebo ji opravíme,“ říká předseda oddílu Jan Skala.

Hodnocení inspektora deníku Sport

Stadion 7

Komfort 7

Občerstvení 7

Atmosféra 4

Atraktivita hry 4

Výsledná známka 5,8

Výborně funguje občerstvení. Grilovaná klobása za 35 korun zasytí, k tomu výběr ze tří druhů piv: desítka Gambrinus a jedenáctka Kozel po 22 korunách, „plzeň“ o deset korun dražší. A když je hezké počasí, můžete místo hospody s velkou televizí zvolit pergolu s výhledem na hřiště.

Jenže v sobotu by bylo lepší zůstat pod střechou. Zliv se sice pohybuje v první polovině tabulky, proti prvním Netolicím ale shořela jako papír. Hosté ji vypráskali 4:0.

I proto možná nebyl důvod k velkému fandění. Atmosféru tvořili jen chlapi, kteří vášnivě debatovali o korupční aféře v českém fotbale. Přitom průměrně přijde do „Arény“ kolem 90 diváků.

Zázemí ve Zlivi je na I. B třídu dobré, jen ještě doladit sportovní stránku...


Neuvažujete o zlevnění vstupného, které dělá 30 korun?

„Vstupné bylo na téhle úrovni, když jsme v minulé sezoně hráli I. A třídu a nechali jsme ho tak i na I. B třídu. Lidi si na to zvykli, chodí pořád i přes ten sestup. Nemyslím, že je důvod ho snižovat, i když se zdá na tuhle úroveň vyšší.“

Jan Skala, předseda Zlivi

Výhled z kryté tribuny je také fajn
Výhled z kryté tribuny je také fajn

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud