19. září 2018 • 15:59

Ženské derby rozhodla Martínková. Šly jsme za výhrou víc, tvrdí sparťanka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První derby v rámci nejvyšší ženské soutěže vyhrály fotbalistky Sparty. Očekávaný zápas 4. kola, který už v první půli nabídl dva góly na každé straně, rozhodla gólem z 50. minuty Lucie Martínková. Sparta po vítězství v Edenu 3:2 zůstává i po čtyřech zápasech stoprocentní a s dvanácti body vede ligu, Slavia je o tři body zpět druhá. 



První derby v rámci nejvyšší fotbalové ligy žen vyšlo lépe fotbalistkám pražské Sparty. Ty poslala hned v 18. minutě do vedení Burkenroadová, navíc vzápětí přidala druhou trefu Stašková. Domácí fotbalistky se ale nepoložily a góly Divišové a Svitkové ještě do poločasu vyrovnaly. „Začaly jsme nakopávat a nehrály svou hru. Slavia nás dostala pod tlak a smazala náš náskok," přiznala sparťanka Lucie Martínková. 

Ta krátce po přestávce rozhodla o výhře Sparty, když k ní vyrazila míč brankářka Votíková a Martínková jej přes svou spoluhráčku Burkenroadovou poslala do sítě. Následně domácí tým přišel o kapitánku Pincovou, která uviděla červenou kartu a sparťanky už vedení 3:2 nepustily a vytvořily si v čele tabulky na Slavii tříbodový náskok. „Měly jsme pár šancí, bylo to vyhecované, jak jsme ale dostaly červenou kartu, bylo asi rozhodnuto,“ hlesla autorka druhé slávistické branky Kateřina Svitková.

SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:3. Ženské derby rozhodla Lucie Martínková
Video se připravuje ...

„Bylo to klasické soubojové derby, inkasovali jsme po dvou hloupých chybách, pak jsme se ale nastartovali. Po změně stran jsme opět inkasovali zbytečně po našem autu, soupeř jinak neměl vyložené šance, my ale příliš také ne," přiznal trenér Slavie Pavel Medynský.

Slávistky nakonec dohrávaly v deseti a vyrovnat se jim nepodařilo. Nyní musí na prohru zapomenout a soustředit se na další ligové kolo a na Ligu mistrů. „Červené kartě myslím předcházel faul na naši hráčku, ale to je jen moje myšlenka. Musíme se zmobilizovat před odvetou Ligy mistrů, abychom postoupili," dodal slávistický kouč. 

Sparta je po výhře v derby v lize nadále stoprocentní. „Šli jsme si za vítězstvím, ale trochu nám to zkomplikovaly dva inkasované góly. Děvčata se oklepala a chtěla vyhrát více než soupeř. Bylo důležité, že nás vyrovnání nezlomilo. Druhý poločas do toho holky zase vletěly a chtěly rozhodnout, což se nám podařilo. Po našem třetím gólu přišlo i krásné gesto, když přiběhly slavit s námi na střídačku, to ukázalo, jak fungujeme,“ těšilo trenéra Sparty Petera Bartalského. 

Obě ženská pražská S čeká nyní ještě jedno ligové kolo a poté už odvety Ligy mistrů. Sparťanky přivítají v Generali aréně ve středu 26. září od 18:00 hodin Ajax Amsterdam, na jehož hřišti prohrály 0:2. Slávistky o den později od 18:30 hodin hostí na Žižkové litevský tým Gintra Universitetas, s nímž v prvním duelu vyhrály 3:0 a mají nakročeno k postupu. 

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:3 (2:2)
Branky: 31. Divišová, 36. Svitková - 18. Burkenroad, 27. Stašková, 50. L. Martínková. ČK: 68. Pincová (Slavia).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud