8. května 2011 • 19:13

Žižkov s Jihlavou remizoval, Dukla zničila Znojmo

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Šlágr druhé fotbalové ligy mezi Žižkovem a Jihlavou neměl vítěze. Po bezbrankové remíze domácí Pražané udrželi druhou příčku, tým z Vysočiny je se ztrátou jediného bodu třetí.



Žižkov k utkání nastoupil bez čtyř hráčů základní sestavy, když brankářovi Vaclíkovi, Bořilovi, Bodečkovi a nejlepšímu střelci soutěže Markovičovi nedovolil start disciplinární trest.

I proto byla Jihlava aktivnějším celkem a měla k výhře mnohem blíže. Mešanovič ale mířil jen do boční sítě a Dortovu střelu z přímého kopu vyrazil konečky prstů domácí brankář Kolář. Po změně stran pak s lobem neuspěl Karlík a v závěru Dolejšovu šanci na poslední chvíli zablokovala domácí obrana.

Oslabený Žižkov se dostal do jediné vážnější šance, ale Šťastného tvrdá rána z dvaceti metrů jen o pár centimetrů minula hostující branku.

Dukla vyhrála ve Znojmě

Fotbalisté Dukly Praha vedou druhou ligu už o šest bodů. Zatímco jejich pronásledovatelé z Viktorie Žižkov a Jihlavy se ve 25. kole vzájemně obrali o body při bezbrankové remíze, lídr z Julisky zvítězil přesvědčivě 3:0 ve Znojmě.

Těsně před přestávkou otevřel skóre Berger, po změně stran dvěma zásahy pojistil vítězství favorita kamerunský kanonýr Chigou. Znojmo se po třetí porážce bez vstřeleného gólu v řadě propadlo na předposlední, sestupovou pozici o skóre za Kladno.

Hosté pod vedením trenéra Luboše Kozla od počátku potvrzovali roli favorita. Přesto se gólu dočkali až v předposlední minutě prvního poločasu, poté co Berger střelou z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Hrubého. Po akci stejného hráče po změně stran zvýšil Chigou.

Domácí předčili soupeře jen v množství faulů a v 71. minutě na jeden takový doplatil Hnaníček. Jeho zbytečný a ostrý zákrok na Hanouska potrestal rozhodčí vyloučením. A Dukla početní výhodu využila v závěru utkání, kdy se podruhé v zápase zapsal do střeleckých statistik opakovanou ranou Chigou.

Čáslav rozhodla v nastavení

Fotbalisté Čáslavi vyhráli v 25. kole druhé ligy na hřišti posledního Hlučína 2:1. O vítězství hostů rozhodl po chybě brankáře v nastavení druhého poločasu Džafič.

Skóre zápasu otevřel v 24. minutě Sedláček, který se po standardní situaci dostal k odraženému míči a prostřelil vše, co stálo v cestě. Hlučín vyrovnal zásluhou Bartla, který proměnil penaltu nařízenou za Kunáškův faul na Bartošáka.

O osudu zápasu rozhodla první minuta nastavení, kdy Džafič potrestal chybu domácího brankáře Hampla. Hlučín tak nedokázal navázat na předchozí dvě kola, ve kterých porazil Sezimovo Ústí i vedoucí tým soutěže Duklu Praha.

V Karviné se pálilo jen vedle

Bezbrankovou remízou skončil v 25. kole druhé fotbalové ligy zápas šesté Karviné se sedmým Sokolovem. Domácí ztratili body po předchozích dvou výhrách, západočeský tým bodoval počtvrté za sebou.

I když utkání žádnou branku nepřineslo, diváci viděli řadu šancí. V úvodu přehlavičkoval karvinskou branku po rohovém kopu Šilhan, na druhé straně se vedlo stejně Milosavljevovi.

Mlikovu nebezpečnou střelu zblokovali domácí na roh. V závěru prvního poločasu se neujala ani Daridova přízemní střela, která šla těsně vedle domácí branky. Jeho další pokus vyboxoval gólman Kafka a Šilhan ranou z 22 metrů těsně přestřelil.

Ihned po přestávce zahrozil domácí Látal, ale míč po jeho akci prošel brankovištěm, aniž by našel adresáta. Vzápětí gólman Kafka zneškodnil Šilhanovu střelu po břevno. V poslední minutě mohl rozhodnout o výhře Karviné Gonda, ale jeho pokus z otočky těsně minul branku.

Viktoria Žižkov - Jihlava 0:0
Rozhodčí:
Drábek - Kordula, Ubias. ŽK: Dort, Pecl, Karlík, Halama, Dolejš (všichni Jihlava). Diváci: 2350.
Žižkov: Kolář - Slodowy, Procházka, Kropík, Čermák - Súkeník, Houžvička, Šťastný (84. Brabec), Zapalač - Kalod, Dočekal (78. Mašek). Trenér: Pulpit.
Jihlava: Uvarenko - Veselý, Tlustý, Halama, Cihlář - Da Silva (55. Dolejš), Dort, Karlík, Kopic (87. Bača) - Tecl, Mešanovič (73. Gába). Trenér: Vrzáček.

Hlučín - Čáslav 1:2 (0:1)
Branky:
50. Bartl z pen. - 24. Sedláček, 90.+1 Džafič. Rozhodčí: Hájek - Handlíř, Lakomý. ŽK: Kunášek, Džafič (oba Čáslav). Diváci: 711.
Hlučín: Hampel - Štefek (84. Coufal), Bogdaň (31. Žondra), Pavlík, Cverna - Bartl, Hrtánek, Motal, Mozol - Bartošák, Ondrušík (64. Hanus). Trenér: Bartl.
Čáslav: Ducheček - Kotrba, Ptáček, Šisler, Kunášek - Mojdl (85. Prášil), Šturma (65. Racko), Růžička, Džafič - Fikejz (64. Hušťava), Sedláček. Trenér: Abrhám.

Karviná - Sokolov 0:0
Rozhodčí: Matějek - Slavík, Paták. ŽK: Slončík - Chupač, Dřížďal. Diváci: 1381.
Karviná: Kafka - Pavlík, Mráz, Motyčka, Knötig - Ciku, Jursa, Slončík (59. Ficek), Milosavljev - Z. Látal (71. Gonda), Vrána (88. Radzinevičius). Trenér: Kula.
Sokolov: Dvořák - Blažek, Chupač, Dřížďal, Hanzlík - Podrazký (90.+1 Kura), Darida, Šindelář, Čada - Šilhan (86. Duchnič), Mlika (77. Vaněček). Trenér: R. Látal.

Znojmo - Dukla Praha 0:3 (0:1)
Branky:
63. a 79. Chigou, 44. Berger. Rozhodčí: Kovařík - Pospíšil, Vnuk. ŽK: Kazár, Nepožitek, Lukáš - Vorel. ČK: 71. Hnaníček (Znojmo).
Znojmo:
Hrubý - Jonov, Mička, Krajičič (55. Vašíček), Kazár - Kováč, Lacko, Nepožitek (74. Podzemský), Hříbek - Lukáš, Hnaníček. Trenér: Smrček.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Pospíšil, Mikula - Berger (86. Vrzal), Hanousek, Šiml, Svatonský (64. Pázler) - Malý (83. Gedeon), Chigou. Trenér: Kozel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud