19. listopadu 2013 • 14:03

Lukáše Jarolíma si vychutnal sudí. A pak i penaltový mág ze Žižkova

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní druholigový zápas Žižkov – České Budějovice (1:0) nabídl spoustu zajímavých momentů. Jedním z nich byl pokutový kop, který v 79. minutě neproměnil hostující Lukáš Jarolím.



Nejzkušenější hráč na hřišti nevyzrál na domácího gólmana Marka Boháče, který potvrdil pověst penaltového specialisty. „Strašně jsem Márovi věřil. Myslím, že nikdo nemůže mít lepší statistiku než on,“ pochválil svého brankáře trenér vítězů Jindřich Trpišovský.

Důležitou roli ve stěžejním okamžiku utkání však sehrál také sudí Jaroslav Bílek, tedy muž, který má zřejmě na klan Jarolímů spadeno. Na jaře pískal arbitr z Jablonce zápas Mladá Boleslav – Plzeň (0:2), po němž si na jeho výkon stěžoval domácí záložník David Jarolím.

Teď s kontroverzním sudím udělal špatnou zkušenost i jeho starší bratr Lukáš Jarolím. Bílkovi se totiž nelíbilo místo, na které si sedmatřicetiletý veterán postavil balon, takže jej musel Jarolím po vzrušené diskusi několikrát posunout. Teprve pak se rozběhl – a jeho střelu k pravé tyči domácí gólman Marek Boháč vyrazil.

Na utkání bylo poměrně živoFoto Sport


„Myslím si, že se Lukáš nechal trochu zviklat rozhodčím, který mu třikrát ukazoval jiné místo kopu, přestože to měl dobře postavené. Opravoval ho jako ve škole,“ glosoval nezvyklou scénku kouč Dynama Pavel Hoftych. „Možná si to pak měl vzít někdo jiný, evidentně to hráče rozhodí,“ dodal rozčarovaně.

Hosté byli přesto blízko vyrovnání, bezprostředně po Boháčově zákroku se totiž dostali hned ke dvěma střelám z vyložených pozic. Ani z nich však neskórovali.


„Ty dvě dorážky byly na infarkt,“ uznal domácí trenér Jindřich Trpišovský. „Ale Marek Boháč nás zase vytáhl z nejhoršího. Před tou penaltou jsem strašně Márovi věřil, byl jsem relativně klidnej. Myslím, že nemůže mít nikdo lepší statistiku než on. Počítali jsme to a z posledních třinácti penalt devět chytil,“ vytasil se Trpišovský se zajímavou statistikou.

Hosté tak odjeli z Prahy s nepořízenou a po šestnácti kolech jsou na pátém místě, což jejich ambicím na rychlý návrat do nejvyšší soutěže příliš neodpovídá.

„Měli jsme pět šancí, ale bohužel jsme neproměnili ani penaltu ani dorážku. To byl klíčový moment, pak bychom byli možná schopni dovést utkání i do vítězného konce,“ posteskl si Hoftych.



Na utkání bylo poměrně živo
Na utkání bylo poměrně živo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud