13. července 2015 • 21:38

Šimák má vrátit Budějovice mezi elitu, podepsal roční smlouvu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Českých Budějovic posílil tři týdny před startem druhé ligy zkušený Jan Šimák. Šestatřicetiletý záložník podepsal s Dynamem roční smlouvu a chce mu pomoci k návratu do nejvyšší soutěže.



Šimák byl v Českých Budějovicích na testech a podle klubového webu podal velmi dobré výkony v přípravných duelech proti Brnu a Znojmu. "Když použiji moderní výraz, tak Šimák je rozdílový hráč, kterého jsme v týmu neměli. Ukazuje se ve výborném světle a jsem rád, že se podařilo jeho přestup dotáhnout do konce," uvedl trenér František Cipro.

Šimák patřil k velkým talentům českého fotbalu, jeho kariéru však poznamenaly problémy se životosprávou. Bývalý hráč Hannoveru, Leverkusenu, Stuttgartu nebo Sparty naposledy nastupoval za střížkovské Bohemians v ČFL, kde byl na hostování z Táborska. Na kontě má mimo jiné dva mistrovské tituly se Spartou a také jeden reprezentační start, v roce 2000 si zahrál na olympijském turnaji v Sydney.

"Pocházím z jihu Čech a nabídka z Budějovic mě samozřejmě velmi potěšila. Dynamo je klub, který dlouhodobě patří do první ligy a mým cílem bude, abych mu pomohl postoupit zpět do nejvyšší soutěže," uvedl Šimák.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud